Baars vissen in de haven

Baars vissen in de haven is een mooie manier om in de winter op een prettige manier te vissen. Ook als er een koude wind staat. De temperatuur onder nul is. Is baars vissen in de haven van mooie Nederlandse stadjes dan ook vaak een mooi alternatief. In dit filmpje gaan gaan ze op baars vissen in de haven in Hoorn. Onder leiding van Sven Middeljans wordt er gekeken of er mooie roofvis is te vangen in de haven van Hoorn.

Twee technieken

Baars vissen in de haven doen ze met lichte materialen, gebruiken twee verschillende technieken en gaan snel weer door naar een volgend plekje. Het is zaak om scholen roofvis snel te lokaliseren. De baars verplaatst zich snel. Zodra er een school gelokaliseerd is moet je de school dan ook snel afvissen. Ten eerste kijk je waar de prooivis zich bevindt. Ten tweede ga je met een shadje de school opzoeken.

Baars vissen in de haven is secuur vissen

Wat opvalt is dat Sven heel traag binnenhaalt. Heb je dan een eerste baars, ga je deze vervolgens heel secuur met de Carolina Rig afvissen. Met de Carolina Rig laat je bijvoorbeeld een worm iedere keer een heel aantal seconden op een plek liggen en dan ga je vervolgens met 1 of 2 slagen van je molen weer een klein stukje verder. Hierdoor krijgt de baars echt de tijd om zonder argwaan aan je shad te snuffelen. Sven vangt aan het einde van het filmpje op de Carolina Rig een mooie baars van 46 centimeter.

Materiaal

Zoals gezegd vist Sven met twee technieken. Gewoon met een shad op de normale manier en met de Carolina Rig. Hij maakt gebruik van hele lichte spinhengels. Hij heeft er twee bij zich. Dan hoeft hij voor de Carolina Rig niet opnieuw te knopen. De lichte spinhengels zijn voor 5 tot 15 gram, met een strakke topactie. Een werpmolen van 2000-3000, 8-10/100 gevlochten lijn en een voorslag van 30/100 fluorocarbon. Op de shad gebruikt hij een 3.5 of 5 grams loodkop met een stinger.

Mooie video over baars vissen in de haven!

Baars vissen in de haven is een heel prettige video, vooral door de aanstekelijke manier waarop Sven met zijn hobby omgaat. Prachtig is om te zien hoe hij op zijn buik liggend de 46 centimeter grote baars uit het water tilt. Hoe blij kun je worden van baars vissen in de haven? zo blij dus!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.