Snoeken met kunstaas

Snoeken met kunstaas is erg leuk om te doen. In de video wordt je meegenomen naar verschillende soorten kunstaas om mee te snoeken. Je ziet welke soorten kunstaas er zijn en wanneer en hoe je ze kan gebruiken. We zetten de belangrijkste bevindingen uit de video voor je op een rij.

Snoeken kunstaas soorten

Er zijn verschillende soorten kunstaas om mee te snoeken. In de video worden de belangrijkste soorten kunstaas voor snoek besproken. Ten eerste zijn dit kunstaas pluggen. Deze kan je met rustig binnendraaien. Ze hebben van zichzelf al een prima actie. Ten tweede heb je kunstaas spinners en kunstaas spinnerbaits. Deze zijn erg geschikt voor het snoeken in de polder. Ten derde wordt er vaak met jerkbaits zoals de Buster Jerk op snoek gevist. Jerkbaits dien je zelf actie mee te geven. Dit gaat door het met rukjes binnen te vissen. Ten vierde kan je met softbaits zoals shads prima snoeken vangen. Monteer dan wel een stinger met een dregje. Dat voorkomt dat je veel missers hebt als de snoek de shad grijpt.

Snoeken kunstaas jaargetijde

Het kunstaas waar je mee wilt gaan snoeken hangt voor een deel af van het jaargetijde waar je in gaat vissen. In het voorjaar en in de zomer als er veel waterplanten zijn dan kan je het beste voor spinnerbaits kiezen. Daar kom je minder snel mee vast te zetten en kan je dus veel effectiever snoekvissen. In de herfst en winter zijn er minder waterplanten en kan je gerust voor pluggen en jerkbaits kiezen. Ook met grotere shads kan je dan prima snoeken.

Snoeken kunstaas kleuren

Snoeken zijn zichtjagers. Hier kan je bij je keuze voor kunstaas je voordeel mee doen. Kies in troebel water voor wat opvallende kleuren. Kunstaas met een felgele, felgroene, of feloranje kleur doet het dan vaak goed. Dan maak je meer kans. Is het water erg helder? Dan kan je gerust kunstaas kiezen dat een natuurlijke kleur heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan imitaties van voorntjes, baarsjes, of kleine snoek. Veel soorten kunstaas kan je in deze kleuren krijgen en dat is niet voor niets. Ze vangen namelijk erg goed bij een dagje snoeken in helder water.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.