Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Vissen met snoek shads

In deze VISblad TV aflevering gaat Robert de Wilt samen met roofvis-specialist Carl Greve op snoek vissen met shads. Er zullen geen pluggen, spinners of jerkbaits worden gebruikt. Carl geeft een aantal tips over waar je op moet letten bij het vissen met snoek shads, zoals welke stekken je moet bevissen en hoe je het beste met snoek shads kan vissen.

Volgens Carl is het vissen met shads voor snoek erg onderschat. Meestal denkt men bij het snoekvissen aan jerkbaits en pluggen, maar volgens Carl werken simpele shads ook prima bij het snoekvissen. Omdat een shad natuurlijker aanvoelt dan een hardbait, heb je meer kans dat je een vis goed haakt dan met een hardbait.

Molen of reel

Volgens Carl kun je bij kleinere shads of spinners het beste een molen gebruiken. Bij het vissen met pluggen is een reel weer praktischer omdat de as haaks op je hengel staat, waarmee je een sterker geheel krijgt. Als je wat zwaarder gaat vissen, kun je dus het beste een reel gebruiken. Als je met bijvoorbeeld een kleine spinner op een reel gaat vissen, bestaat er een kans dat je ‘pruiken’ gaat gooien. De meeste reels voor beginners hebben een werpgewicht tussen de 10 en 15 gram. Als je hiermee met snoek shads gaat vissen, heb je een aardige shad nodig om aan dit gewicht te komen. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Bekijk onze pagina met tips over het kiezen van een molen of reel.

Welke snoek shads schaf je aan?

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het aankopen van shads. Één daarvan is de kunstaas kleur. In troebele wateren kun je het beste wat fellere kleuren kunstaas gebruiken, In helder water leveren natuurlijke kleuren kunstaas vaak meer vis op. Carl vist zelf graag met jigheads van tussen de 5 en de 10 gram. De keuze voor het gewicht van de jigheads hangt grotendeels af van hoe je de snoek shad binnenvist. Vis je je snoek shad bij voorkeur wat sneller binnen? Dan kan je beter een iets zwaardere jighead kiezen. Als je juist wat trager wilt binnenvissen, dan is een lichtere jighead een betere keuze.  Let ook op de staart van de shad. De schoepstaart komt in allerlei vormen en grootten voor. Een grotere schoepstaart zal vaak meer actie geven in het water dan een kleinere schoepstaart. Een kleinere schoepstaart wordt daarentegen weer vaak gebruikt in stromend water.

Jighead bevestigen op de snoek shad

De jighead monteren op een shad kan soms voor wat moeilijkheden zorgen. Een goede tip is om de jighead naast de shad te leggen en een markering te maken waar de haak eruit moet komen. Vervolgens haal je de haak rustig door de shad heen en laat de haak bij de markering naar buiten komen. Bekijk ook onze pagina met tips over het bevestigen van een jighead!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.