Snoeken dood aas

Snoeken met dood aas is een hele goede manier om grote snoek te vangen. In de video wordt getoond hoe je het beste met dood aas kan snoekvissen. De belangrijkste bevindingen uit de video vatten wij hieronder voor je samen.

Aasvissen snoeken dood aas

Je kan met verschillende soorten dood aas vissen op snoek.  Voorns zijn altijd een goede keuze omdat snoek hier zelf ook op jaagt. Maar ook met grote spiering en horsmakreel kan je goed snoeken met dood aas. Dit klinkt wat vreemd omdat snoek niet in zout water voorkomt maar vissen zoals horsmakreel en spiering scheiden een sterke geur af. Snoek is hier gek op vandaar dat je ze prima als dood aas kan gebruiken. Wat betreft de grootte van de dood aasvis kan je bet beste aasvissen van 15 – 25 centimeter gebruiken.

Snoeken dood aas materiaal

Voor het snoeken met dood aas kan je het beste een wat stevige hengel gebruiken die niet al te klein is. Karperhengels van 3.30 – 3.60 meter zijn bijvoorbeeld erg geschikt maar er zijn ook speciale dood aas hengels. Verder gebruik je een gevlochten lijn of een wat stevige nylon lijn (minstens 35/00). Voor de montage kan je, zeker als je in wat dieper water vist, prima een schuifdobber gebruiken. Een lange stalen onderlijn met een dreg maken het geheel dan af. Zet deze dreg in de rug van de aasvis zodat hij mooi onder de dobber komt te hangen.

Andere tips snoeken dood aas

Als je bij het met dood aas snoeken beet hebt, draai je de lijn dan binnen 10 seconden strak en zet de haak. De dreg zit immers in de rug van de aasvis en de snoek pakt de aasvis hier meestal vast. Je kan dus direct aanslaan. Zorg er verder voor dat je een goed net bij je hebt, bij voorkeur met rubberen mazen. En ook een onthaakmat en goede tangen mogen natuurlijk niet ontbreken. Wil je nog meer tips voor het snoeken met dood aas? Bekijk dan de video. Daarin zie je ook hoe er enkele zeer dikke snoeken met dood aas worden gevangen!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.