Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

‘Popperen’ op roofblei

In deze video van Sportvisserij Nederland wordt er dieper ingegaan op het vissen op roofblei met oppervlaktekunstaas.  Joran en Tijs zullen de roofblei op proberen te zoeken met zogeheten “poppers”. Zij leggen je uit hoe je dit oppervlaktekunstaas het beste inzet en waar je nog meer op moet letten bij het vissen op roofblei.

Materiaal voor het vissen op roofblei

Bij het vissen op roofblei wordt er veel en ver geworpen. Er wordt een 10/00 gevlochten hoofdlijn gebruikt met een flinke voorslag van fluorocarbon. Om ver te kunnen werpen dient de voorslagknoop makkelijk door de ogen van de hengel te gaan. Tijs gebruikt voor deze visserij een hengel van 3m lang, alhoewel naar zijn mening alles tussen 2.40m en 3m met een werpgewicht van 10 tot 30 gram voldoet. De molen die je het beste met deze hengels kan combineren is een formaat van 2500 of 3000. Deze molens hebben een hoge inhaalsnelheid zodat je je kunstaas snel binnen kunt halen. Dit is vaak aantrekkelijk voor roofblei.

Welk kunstaas gebruik je?

Tijs neemt een goed gevulde tacklebox mee bij het vissen op roofblei. Deze is voor de helft gevuld met oppervlaktekunstaas, de andere helft is gevuld met kunstaas voor onder het oppervlak zoals pluggen. Een voorbeeld van oppervlaktekunstaas is de popper. Deze heeft een inkeping aan de voorkant wat een plons creëert in het water als je er een rukje aan geeft. Er zijn nog meer soorten oppervlaktekunstaas waar Tijs graag mee vist, zoals de stickbait. De stickbait kun je al twitchend binnenhalen op zowel een lage als een hoge snelheid.

Op welke stekken vang je de meeste roofblei?

Op het water waar Joran en Tijs vissen, geeft Tijs aan dat de meeste zichtbare activiteit midden op het water is. De meeste aanbeten krijgt hij daarentegen vaak vlak voor de kant. De roofblei drijft de prooivisjes vaak naar het ondiepe, dit is waar de vis dan aanvalt. Joran en Tijs verkassen vaak bij deze visserij. Er moeten veel meters worden gemaakt om de kans op succes te vergroten. Maar waar letten zij nou op bij het kiezen van stekken?

Tijs zoekt vaak afwijkende structuren op bij de rivier. Daarom begonnen te vissen bij een schiereiland dat in een punt loopt. Vlak voor de kant was hier veel stroming aanwezig. Daarna verkasten zij naar een versmalling van de rivierplas, ook hier is er veel turbulentie in het water waar de roofblei zich prima thuis voelt. Kleinere prooivisjes komen in het stromende water namelijk in de problemen en hier heeft de rooflei terwijl hij jaagt profijt van. Op dit soort stekken tref je vaak roofblei aan, maar sta ook niet raar te kijken als je een keer een baars of een snoek vangt.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.