Snoekvissen met dood aas

In deze aflevering van VISblad TV gaan Robert de Wilt en Jorn Jansen snoekvissen met dood aas. De heren gaan deze techniek uitproberen in de buurt van Zoetermeer. In deze periode trekt de witvis de binnenstad in voor meer beschutting en een iets warmere watertemperatuur. Aangezien hier witvis in overvloed is, is de aanwezigheid van roofvis zeer reëel. 

De aasvissen die Jorn mee heeft genomen moeten eerst worden ontdooid. Hij legt ze in een emmer met water en met 10 minuten zijn ze klaar voor gebruik. Als Jorn merkt dat de snoek niet actief aan het jagen is, doet hij aan actief doodaasvissen. Dit houdt in dat hij zijn dobber met dood aas rustig binnendraait, op zoek naar de snoek. Als hij merkt dat de snoek op deze stek hier geen interesse in heeft schuift hij weer een stukje op.

Materiaal dood aas

Voor het vissen met dood aas gebruikt Jorn een Baitrunner in het formaat 6000 en een karperhengel van 3.60m lang. Op de gevlochten hoofdlijn schuift hij een stoppertje met daarna een kraaltje om de 15 grams dobber tegen te houden. De dobber wordt gemonteerd op een speldwartel. Onder deze speldwartel volgt nog een kraaltje, een 12 grams gewichtje en een rubbertje dat de knoop beschermt. Jorn gebruikt een extra soepele stalen onderlijn van 70cm lang. Aan het uiteinde van deze onderlijn zit een speld zodat Jorn snel en gemakkelijk van dreg kan verwisselen.

Welke aasvis gebruik je?

Als dood aas gebruikt Jorn blankvoorn. Deze vis komt zeer vaak voor in deze wateren dus dit is een natuurlijke prooi voor de snoek. Mocht je merken dat de snoek geen interesse heeft in de blankvoorn, kun je ook bijvoorbeeld ook horsmakreel of sardientjes proberen. Voordat Jorn de blankvoorn plaatst op de dood aas montage, injecteert hij ze met zalmolie voor wat extra aroma in het water. Ook wordt zorgvuldig de zwemblaas doorgeprikt om de aasvis een ‘natuurlijke’ uitstraling te geven.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.