Streetfishing in Groningen

In deze nieuwe aflevering van VISblad TV reist presentator Bard Borger samen met Roy Kremer af naar Groningen voor een lekker potje ‘streetfishing’. Maar… wat is dat nou precies? De naam zegt het eigenlijk al, roofvissen midden in de stad. Vaak denkt men aan hotspots zoals Amsterdam en Rotterdam. Andere steden, zoals Groningen, zijn echter ook prima plekjes voor het struinende vissen op zowel snoek, snoekbaars en baars.

Materiaal bij streetfishing

Roy gebruikt bij streetfishing vooral zacht kunstaas. Hij geeft de voorkeur aan shads van 4 tot 12 centimeter met een lichte jighead, zo kan Roy perfect nét boven de bodem vissen.

Roy heeft in de binnenstad vaak twee hengels bij zich. Een ultralichte hengel met een werpgewicht van maximaal 10 gram en een zwaardere hengel met een werpgewicht van maximaal 30 gram. Hij maakt gebruikt van een gevlochten hoofdlijn en een fluorocarbon voorslag of een stalen onderlijn. Zo is hij altijd voorbereid op wat er onder het water ligt te lurken.

Welke streetfishing stekken zoek je op?

Het mooie aan streetfishing in de binnenstad van Groningen is dat je je fiets of auto parkeert, waarna je lekker veel meters kan maken door langs de vele stadswateren te lopen.  In de binnenstad van Groningen liggen veel boten. Vaak hebben mensen in deze boten de kachel aan wat een warmte creëert in het water, ook zorgen de boten voor beschutting. De baars zoekt vaak beschutting op. Dus wat je vaak ziet, is dat de baars zich onder die boot opstapelt. Roy gebruikt zijn ultralichte hengel met een kleine shad om tussen de boten te vissen, helaas dit keer zonder succes.

Even later, weet Bard een mooie baars te haken. De stek die zij al een tijdje bevisten levert nu vis op. Zij zitten op een hoge kade met een goede diepte, wat naar de mening van Roy vaak vis oplevert. Na een tijdje levert deze stek ook voor Roy een baars op. Het is een kleintje, maar Roy is niet ondankbaar en hij is blij met elke vis die wordt gevangen. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Nietwaar? Het geduld van Roy wordt uiteindelijk beloond met een mooie baars van rond de 35 centimeter. Zo zie je maar, het is altijd goed om bij streetfishing positief te blijven!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.