Grote baars vangen

Baars vissen op grote baars is een prachtige ervaring. Baars wordt door sommigen ook wel de mooiste roofvis van Nederland en Belgie genoemd. Maar hoe vang je grote baars? In de video wordt duidelijk gemaakt hoe je het beste grote baars kan vangen. Wij vatten de belangrijkste wetenswaardigheden voor je samen.

Grote baars vangen techniek

Grote baars kan je het beste vangen door met baars kunstaas net boven de bodem te vissen. Dat betekent dat je de meeste kans maakt met softbaits zoals kleine shads en wormimitaties. Je werpt in en vist de softbait met kleine hupjes naar je toe. Zorg er hierbij voor dat je de lijn gestaag maar niet te snel binnen blijft vissen. Met je hengeltop, die je tijdens het binnenhalen zacht op en neer beweegt, zorg je dat je de softbait actie meegeeft. Zo zal de softbait over de bodem bewegen of er, bij voorkeur, met kleine hupjes over bewegen. Zo valt hij grote baars het beste op en maak je de meeste kans op een mooie vangst.

Grote baars materiaal

Om grote baars te vangen kan je het beste een wat langere werphengel gebruiken. Een lengte van 2.70 meter is hierbij een goede keuze. Hier kan je het aas vrij ver mee werpen zodat je in de buurt van grote baars kan komen. Zet daar een middelgrote molen op die je met gevlochten lijn opspoelt. Als onderlijn kan je een dunne stalen onderlijn gebruiken of je kiest voor fluorocarbon. Grote baars kan soms voorzichtig in zijn aanbeet zijn. Dan is fluorocarbon een aanrader. En als aas worden vooral softbaits aangeraden. Je kan ook met plugjes of spinners baars vangen, maar softbaits zijn en blijven de eerste keuze voor grote baars.

Grote baars softbaits

Het aanbod aan softbaits is groot. Wat kan je het beste gebruiken om grote baars te vangen? Ten eerste doen softbaits met een twisterstaart het goed. Deze zorgen voor veel beweging onderwater. Ten tweede kan je aan kleine shads met een schoepstaartje denken. Dit zijn altijd goede baarsaasjes. Ten derde kan je met wat langgerekte stuggere shads ook prima grote baars vangen. Je zal ze wel zelf beweging moeten meegeven. Zorg er wel voor dat je verschillende soorten softbaits bij je hebt. Dan kan je wat afwisselen. Tevens is het aan te bevelen om jigheads met een gewicht van 3 tot 10 gram te gebruiken. Dan komen de kleine softbaits het beste tot hun recht.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.