Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Winter baars

In de winter baars vissen kan hele mooie vangsten opleveren. Maar hoe kan je dit goed doen? In de video zie je waar, op welke manier,  en met wat voor materiaal je winter baars kan vangen.

Stekken winter baars

Wat betreft goede plekken in de winter zijn grote plassen naast rivieren een echte aanrader. Deze zijn diep genoeg om ook in de winter baars op te leveren. Belangrijk is wel dat je eerst de goede plekken weet te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld haventjes, plekken waar de oever stijl naar beneden gaat, oneffenheden in de oever, en plekken waar je zeker van weet dat er witvis (= prooi voor de baars) zit. Probeer hierbij ook eens te vissen op plekken waar wat andere vissers wat minder vaak komen. Daar is de winter baars vaak nog wat happiger en heb je minder last van dressuur.

Kunstaas voor winter baars

Als je het hebt over kunstaas voor het vissen op winter baars komen drie soorten kunstaas duidelijk naar voren. Ten eerste zijn dit softbaits. Werp deze in en vis je ze met sprongetjes binnen. Een loodkop van een gram of 7 is hierbij vaak al voldoende. Op het moment dat de shad dan naar beneden zakt wordt hij vooral gegrepen. Ten tweede noemen we de zogenaamde ratelpluggen zoals bijvoorbeeld de Fat Vibes van Savage Gear. Deze werp je in, laat je naar de bodem zinken, en vis je net als shad met spongetjes naar je toe. Dankzij de ratels trekt hij de aandacht van de baars. Ten derde kan je erg goed met kunstaas pluggen zoals de Salmo Hornet op baars vissen in de winter. Vis deze rustig binnen of laat ze af en toe een sprongetje maken (twitchen).

Winter baars materiaal

Het vissen op winter baars doe je met lekker licht materiaal. Denk hierbij aan een lichte spinhengel en een lichte molen als basis. Hier kan je de hele dag zonder problemen mee werpen en deze combinatie kan de grootste baars aan. Wat betreft de lijn is een dunne gevlochten lijn (10/00) een aanrader. Deze valt niet snel op en zorgt dat je goed contact met het kunstaas hebt. Maar als je met pluggen vist zou je eventueel ook met een 20/00 nylon lijn winter baars kunnen vissen. Tot slot noemen we de onderlijn. Een fluorocarbon onderlijn heeft de voorkeur omdat deze niet snel opvalt. Voor het baars vissen in de winter is een fluorocarbon onderlijn van 30/00 prima. Eventueel zou je ook een dun titanium of stalen onderlijntje kunnen gebruiken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.