Grote snoekbaars op de IJssel met grof kunstaas

In deze video van VISblad TV reist Joran Bal af naar de IJssel bij Deventer, om de vistechnieken van Gijs de Haan onder de loep te nemen. Gijs vist graag op de grote rivieren met volle stroming. Hiervoor gebruikt hij forse shads met zware jigkoppen. Tijdens deze sessie gaan wij zien hoe effectief deze tactiek nou daadwerkelijk voor snoekbaars is.

Welk materiaal voor snoekbaars?

Alle shads die Gijs en Joran gebruiken hebben een schoepstaart. Dit type staart verplaatst veel water en creëert een hoop geluid onderwater. Het doel deze shads is dan ook de snoekbaarzen goed wakker te schudden. Heb je moeite met het bevestigen van een jighead op jouw shad? Bekijk onze tips over het gebruikmaken van jigheads. Gijs vindt dat bij deze visserij één haak voldoende is. Een staartdreg is niet nodig omdat de snoekbaars er vaak volledig voor gaat, waardoor een enkele haak vaak voldoende zou moeten zijn. Dit maakt het onthaken van snoekbaars ook een stuk makkelijker. Voor deze visserij kun je het beste een hengel van ongeveer 2.70m lang met een werpgewicht van 20 tot 40 gram gebruiken. Als je deze hengel combineert met een molen met het formaat 2500 of 3000 en een 12/00 gevlochten hoofdlijn met een halve meter 40/00 voorslag, ben jij op elke vis voorbereid die er met jouw shad vandoor wil gaan.

Waar let je op tijdens het vissen op snoekbaars?

Indien er een flinke wind staat, kun je het beste met je top laag vissen. Zo houd je voldoende contact met je kunstaas en behoud je een strakke lijn in het water. Gijs zoekt vaak de stekken op met een mooi talud langs de stroming, denk daarbij aan bredere kribvakken en openingen van plassen. De forse shad werpt Gijs diagonaal de rivier op, stroomafwaarts. Daarna blijf je lijn geven totdat je shad de bodem bereikt waarna je jouw kunstaas kunt binnenhalen. Bekijk ook onze tips over de beste stekken om snoekbaars te vangen!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.