Dood aas montage

dood aas montage beet

Dood aas vissen levert iedere herfst en winter grote snoek op. Zeker met een goed gepresenteerde dode voorn, sardine of makreel maak je kans op een mooie snoek. Maar wat is nu eigenlijk een goede dood aas montage? Wij zetten de meest populaire dood aas montages voor je op een rij. Je ziet ze in de figuur hieronder.

Dood aas montage rug

De meest eenvoudige dood aas montage is de montage door de rug van de aasvis (1). Hierbij prik je een scherpe dreg net voor de rugvin van de aasvis. Deze montage wordt vaak toegepast. Snoek pakt bij een aanbeet de aasvis namelijk bijna altijd van de zijkant. De dreg in de rug ziet dan op de juiste plek om de haak te zetten. Daardoor pak je met deze montage veel snoek. Je kan de dood aas montage in de rug voor verschillende manieren van vissen gebruiken. Maar hij is toch wel het meest populair bij het snoekvissen met een dobber. Hierbij kan je de aasvis net boven de bodem van het water laten hangen. Door de montage in de rug lijkt de aasvis dan zo natuurlijk mogelijk in het water te hangen wat over het algemeen voor goede vangsten zorgt.

dood aas montage

Dood aas montage statisch vissen

Een andere dood aas montage richt zich meer op het vissen zonder dobber. Dood aas vissen kan je namelijk ook uitstekend doen door de aasvis ergens naar toe te werpen en deze statisch op de bodem te laten liggen. Deze manier van vissen gebeurt vaak met karperhengels en elektronische beetverklikkers. Dit ‘op snoek karperen’ is met name voor wat groter water erg geschikt. Om de aasvis dan goed te bevestigen is een andere dood aas montage nodig (2). Bij deze montage maakt men meestal gebruik van twee dreggen die aan de zijkant van de aasvis worden geprikt. De kop van de aasvis komt bij deze montage onder aan de lijn te hangen. Daardoor kan je er verder mee ingooien. Om er voor te zorgen dat de aasvis de ingooi overleeft kan je tussen de dreggen maar ook bij de staart van de aasvis elastiek of wikkelgaren wikkelen. Je bindt hiermee je onderlijn met halen feitelijk vast aan de aasvis. Deze truc is een goede oplossing voor als je merkt dat bij het ingooien wel eens een aasvis verliest.

Dood aas montage floating

Tot slot is er een dood aas montage waarbij je van een floater gebruikt maakt (3). Het grote voordeel van een floater, wat eigenlijk een balletje is dat voor drijfvermogen zorgt, is dat je de aasvis altijd op een vaste afstand boven de bodem kan aanbieden. Deze dood aas montage wordt vaak gebruikt bij het statisch (zonder dobber) vissen op snoek. Bij de montage wordt een eerste haak in de bek van de aasvis geprikt terwijl een dreg aan de zijkant bij de rugvin wordt gestoken. De floater zit vast aan een lijntje met een lusje. Dat lusje wordt aan de dreg gehangen waardoor de aasvis netjes boven de bodem hangt en zo extra opvalt voor hongerige snoek.

Video

In de onderstaande video van Fox Rage zie je hoe er met dood aas op snoek wordt gevist.

Een greep uit ons mooie dood aas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.