Snoekvissen beste plek

snoekvissen beste plek brug

Snoek is wellicht de meest populaire roofvis in Nederland en België. Veel vissers trekken er op uit om een mooie snoek te vangen. Aan goed water is zelden gebrek. Maar wat is de beste plek om te snoekvissen? De onderstaande illustratie geeft een aantal typische topstekken voor het snoekvissen aan. We zullen ze stuk voor stuk bespreken.

Snoekvissen waterplanten

Waterplanten (1) hebben een sterke aantrekkingskracht op snoek. Dit heeft twee redenen. Ten eerste zoeken veel prooivissen van snoek de waterplanten op omdat er veel voedsel voor ze te vinden is. Denk hierbij aan larven, wormpjes, slakken, insecten, en algen. Ten tweede kan de snoek zich prima verschuilen tussen de waterplanten om vanuit de planten te jagen. Onopvallend loert de snoek op kleine visjes om met enige regelmaat toe te slaan. Vandaar dat het altijd goed is om tijdens het snoekvissen waterplanten in de gaten te houden. Dit geldt zowel voor riet als voor leliebedden. Het blijven goede plekken om te snoekvissen.

snoekvissen beste plek
snoekvissen beste plek

Bij waterkruisingen snoekvissen

Op viswater komen vaak sloten of kleinere kanalen uit (2). Dit soort waterkruisingen zijn zeker een erg goede plek om te snoek vissen. Voor snoek zijn dit namelijk aantrekkelijke plekken omdat hij hier zowel kan jagen op vis uit het grotere viswater als op vis die uit de zijtakken komt zwemmen. Alle prooivis die door de waterkruising wil komt er langs. Daarnaast zijn de bochten en een eventueel diepteverschil tussen een ondiepere sloot en het grotere viswater voor snoek prima plekken om zich te verschuilen. Probeer dit soort waterkruisingen maar eens als je gaat snoekvissen. Grote kans dat je er beet krijgt.

Snoekvissen onregelmatigheden

Bestaat het viswater uit lange rechte oevers? Dan doe je er goed aan om onregelmatigheden (3) in de oever te vinden als je gaat snoekvissen. Denk aan een uitstulping in de kant of een vissteiger. In de buurt van dit soort plekken kan snoek zich beter opstellen voor de jacht dan langs een kale rechte oever. Daarnaast zal je zien dat er op dit soort plekken ook vaak door witvissers wordt gevist of dat mensen er eenden voeren. De resten van lokvoer en brood trekken witvis aan, waardoor snoek er vanzelf naartoe wordt getrokken. Vandaar dat je hier tijdens het snoekvissen relatief veel kans maakt. Dit geldt overigens niet alleen voor visvijvers. Ook langs vaarten en kanalen gaat dit principe op.

Bij bruggen snoekvissen

Bruggen (4) vormen een klassieke plek om met kunstaas of dood aas te snoek vissen. Niet alleen vindt snoek beschutting bij de pijlers van een brug, ook prooivis probeert bij bruggen beschutting te vinden. Hierdoor zijn bruggen een favoriet jachtdomein van snoek. Dit geldt zowel in de zomer als in de winter. Omdat het viswater onder bruggen relatief diep is, zeker als er bootjes op het water zijn, maak je in de winter extra veel kans bij bruggen. Het water bevriest er minder snel waardoor watervogels zich er graag ophouden. Die worden door mensen gevoerd en de resten van het niet opgegeten brood trekt vervolgens weer extra veel witvis aan. Het spreekt voor zich dat snoek hier alleen maar baat bij heeft. Heb je bruggen op het water waar je gaat snoekvissen? Sla deze dan zeker niet over.

Een greep uit ons mooie assortiment snoek kunstaas:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.