Met dood aas op snoek

dood aas op snoek

Ofschoon snoek zich in de winter prima met kunstaas laat vangen, zweren veel vissers bij dood aas. Vooral grote snoek is in de winter wat trager, en geeft dan de voorkeur aan een makkelijk te vangen prooi. Dood aas in de vorm van een dode voorn, blei, sardine, spiering of kleine makreel lijkt dan het aas bij uitstek. Maar hoe vissen we hiermee?

Met dood aas met de dobber

Veel vissers gebruiken een dobber voor het vissen met dood aas op snoek. Een goede snoekdobber is dan een onmisbaar attribuut. Ze bieden hierbij de prooivis net boven de bodem aan. Goed uitpeilen is hierbij noodzakelijk. Wat betreft het bevestigen van de aasvis is het belangrijk om te weten dat deze zo natuurlijk mogelijk in het water dient te ‘hangen’. Aasvissen die op de kop of verticaal worden aangeboden, worden minder snel door de snoek gegrepen. De aasvis dient dus horizontaal met de rug naar boven aan de stalen onderlijn te komen. Dit gaat het beste door de dreg in de rug van de aasvis te haken. En vergeet niet om de zwemblaas van de aasvis door te prikken. Dat gaat prima met de punt van een dreg, een mesje, of met een naald. Zo voorkom je dat hij gaat drijven en weet je zeker dat je op de juiste manier met dood aas op snoek vist.

Met dood aas op snoek op de bodem

dood aas op snoek statisch

Met dood aas op snoek op de bodem vissen wordt ook wel statisch vissen genoemd. Het betreft hier het aanbieden van de aasvis met een loodmontage op de bodem. Vooral in situaties waar de aasvis geworpen dient te worden (op wat groter water) is statisch vissen een goede methode. We gebruiken een dood aas hengel, stevige spinhengel, of een karperhengel. Deze hengel combineren we een vismolen met flinke spoel voorzien van ongeveer 18/00 gevlochten lijn of 35/00 nylon vislijn. Daarnaast gebruiken we schuiflood van een gram of 35 en een stalen onderlijn voorzien van twee Gamakatsu dreggen. Wat betreft de montage heb je als je met dood aas gaat snoek vissen een aantal opties. We verwijzen hiervoor naar ons andere artikel over de dood aas montage. Om een aanbeet te registeren zijn optonics een must. En heb je beet? Sla dan binnen 10 seconden aan zodat de snoek haak niet kan slikken. We wensen je veel visplezier!

Video

In de onderstaande video zie je hoe er met dood aas op snoek wordt gevist:

Een greep uit ons dood aas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.