Snoekvissen in de zomer

snoekvissen zomer kunstaas

Snoekvissen kan je het hele jaar doen. Toch denken de meeste sportvissers alleen aan de herfst en winter als het om snoeken gaat. En dat is jammer want ook in de zomermaanden kan je met kunstaas uitstekend snoek vangen. Wij zetten een aantal tips voor het snoekvissen met kunstaas in de zomer voor je op een rij.

Snoekvissen zomer met klein kunstaas

Zodra de watertemperatuur stijgt, krijgen snoeken meer energie. Ze eten meer en gaan veelvuldig op jacht. Ze zijn in deze periode minder selectief in hun keuze voor prooivis. In tegenstelling tot de wintermaanden staan ook de kleinere visjes op het menu. Sterker nog, omdat kleine visjes in de zomer in grote getale aanwezig zijn lijkt de snoek zelfs een lichte voorkeur voor deze prooi te hebben. Hier kan je op inspelen door met niet te groot kunstaas te snoekvissen. Kleine kunstaas pluggen en spinners zijn in de zomermaanden favoriet en worden ook door grote snoeken gegrepen.  Ze hebben bovendien als voordeel dat ook snoekbaars en baars ze graag pakt. Kortom, met klein kunstaas vang je grote snoek in de zomer en maak je tevens kans op andere mooie roofvissen.

Snoekvissen met kunstaas dat ondiep loopt

snoekvissen zomer vangst

Wil je succes hebben met snoekvissen in de zomer dan kan je het beste kunstaas gebruiken dat net onder de oppervlakte wordt binnengevist. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste jagen snoeken in de zomer relatief vaak op prooi die aan of net onder de oppervlakte zwemt. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat veel prooivissen de oppervlakte zoeken om insecten en andere eetbare zaken te eten. Ook kikkers, kleine eendjes en ratjes zwemmen in de zomer regelmatig rond. Dit stimuleert de snoek om zich te richten op prooien aan de oppervlakte van het water of net daaronder. Ten tweede zoeken snoeken in de loop van de zomer steeds vaker de ondiepe delen van het viswater op. Als je hier met dieplopende pluggen of te zware spinners gaat snoekvissen dan loopt je kunstaas steeds vast in de bodem en vang je er zeker geen snoek mee. Met ondiep lopend kunstaas vis je in ondiepere delen van het water in de zomer een stuk effectiever. Ten derde hebben snoeken in de zomer veel energie. Ze hebben er geen enkel probleem mee om je kunstaas op grotere afstand te volgen om het alsnog aan te vallen. Mochten ze wat dieper liggen of meer op afstand je kunstaas aan de oppervlakte opmerken dan is de kans groot dat ze het alsnog komen halen.

Soorten kunstaas voor snoekvissen zomer

Dus je kunstaas zal klein moeten zijn en ondiep moeten lopen. Welk kunstaas is dan het beste om mee te snoekvissen in de zomer? Eigenlijk komen vier soorten kunstaas vooral in beeld. Ten eerste zijn dit drijvende pluggen. Deze kan je gerust inzetten, mits ze niet te diep lopen. Gelukkig is het aanbod van drijvende ondiep lopende pluggen erg groot. Rapala pluggen hebben een goede naam, evenals pluggen van Spro, Salmo en Strike King. Ten tweede noemen we spinners. Spinners lopen ondiep en zijn daardoor uitstekend als snoekaas in de zomer. Vooral spinners van de merken Mepps en Ondex doen het goed op snoek in de zomer. Ten derde zou je spinnerbaits kunnen overwegen. Deze opvallende spinners zijn speciaal bedoeld voor het vissen in plantenrijk water. Ze zijn daarom erg prettig om mee te snoekvissen in de zomer. Ten vierde zou je aan poppers kunnen denken. Dit zijn drijvend pluggen zonder schoep maar met een uitholling aan de voorkant. Ze blijven aan de oppervlakte als je ze binnenvist en zorgen dan voor flink wat roering in het water. Een popper als de Salmo Rattlin Pop heeft een goede naam maar ook andere poppers kan je zonder meer gebruiken om in de zomer te snoekvissen.

Kunstaas voor snoek in de zomer:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.