Dood aas snoek

dood aas snoek dobber

Met dood aas vissen op snoek is een erg effectieve manier van snoekvissen in de herfst en de winter. Het vergroot de kans op het vangen van een metersnoek. Metersnoeken geven namelijk vaker de voorkeur aan een makkelijk te grijpen prooi dan hun kleinere soortgenoten. Maar op wat voor manieren kan je met dood aas snoek vissen? En wat zijn de beste aasvissen voor deze visserij? Wij zetten enkele wetenswaardigheden voor je op een rij.

Dood aas snoek dobber

Met een stevige spinhengel of doodaas hengel vissen op snoek is een prachtige gebeurtenis. Het blijft spannend om naar de dobber te kijken en op het moment dat een snoek de dobber onder trekt of meesleept maak je heel wat adrenaline aan. Je weet immers nooit van tevoren wat voor snoek je aasvis heeft gegrepen. Het zou wel eens een metersnoek kunnen zijn! De onderstaande figuur geeft de montage weer voor het met een dobber en dood aas snoek vissen.

dood aas montage

Het beste is om de aasvis net voor de rugvin in de rug te prikken. Snoek valt prooien meestal van de zijkant aan en je kan bij een aanbeet met deze montage direct de haak zetten. Daarnaast hangt de aasvis op deze manier het meest natuurlijk in het water. Zo krijgt snoek minder argwaan en zal hij het dood aas nog eerder grijpen. Zet de dobber bij voorkeur zo diep dat de aasvis 20-40 centimeter boven de bodem van het viswater hangt. Dat levert vaak de meeste aanbeten op. Een andere manier van met de dobber en dood aas snoek vissen is meer statisch. Je verankert de aasvis dan met schuiflood op de bodem. De onderstaande figuur laat dit zien.

dood aas montage dobber

Deze montage kan nog wel eens goed werken als je in dieper water vist of als er sprake is van veel wind. Je verankert de aasvis als het ware op de bodem en de wind krijgt zo geen invloed op je montage.  

Dood aas snoek statisch

Het vissen met dood aas en een dobber geeft je de mogelijkheid geeft om het op verschillende plekken even te proberen. Je bent dus flexibel. Toch zijn er vissers die liever met dood aas snoek vissen op een meer statische manier. Zoals de onderstaande figuur laat zien, wordt de aasvis hierbij zonder dobber op de bodem gepresenteerd.

dood aas montage statisch

Vaak wordt hierbij voor de onderlijn nog een schuifloodje gemonteerd en gebruikt men elektronische beetmelders om de aanbeet op te merken. Het voordeel van deze wijze van dood aas snoek vissen is dat er redelijk ver geworpen kan worden en dat je zeker weet dat je aasvis overal op dezelfde manier wordt aangeboden. Deze ligt immer statisch op de bodem. Bij deze manier van met dood aas snoek vissen kan je de aasvis met een enkele dreg in de rug prikken. Of je kiest bij grote aasvissen voor twee dregjes die je aan de zijkant van de aasvis prikt. In dit laatste geval doe je er wel goed aan om met elastiek of bindgaren je onderlijn op de aasvis vast te binden nadat je de dregjes hebt geplaatst. Je wikkelt het elastiek/bindgaren dan om de onderlijn en de aasvis heen. Zo vergroot je de kans dat de aasvis ook bij verre worpen goed blijft zitten.

Aasvissen dood aas snoek

Maar met wat voor soorten aasvis kan je het beste dood aas snoek vissen? Hier heb je verschillende mogelijkheden. Ten eerste doen voorns en bleitjes het bijna altijd goed. Deze komen in bijna elk viswater voor en behoren tot het favoriete aas van de snoek. Omdat ze zilverkleurig zijn vallen ze onderwater goed op. Ten tweede, en dat klinkt misschien wat vreemd, kan je erg goed met dood aas snoek vissen dat uit de zee komt. Denk hierbij aan vissen zoals sardines, haring, en kleinere makreel. Dit zijn vissen die veel vet in zich hebben. Daardoor hebben ze van zichzelf een geur die voor snoek erg aantrekkelijk is. Je kan je dood aas zelf vangen (voorn, bleitjes) of op de markt of bij een visboer kopen (zeevis). Door ze in te vriezen leg je een mooi voorraadje aan. De wat zachtere vis zoals haring en sardine kan zelfs het beste enigszins bevroren aan de haak doen. Dat voorkomt dat de haak te snel de grip op de aasvis verliest als je deze inwerpt.  En wat echt bij ieder vissoort bij het dood aas snoek vissen werkt is met een mesje enkele lichte sneden in de zijkant aan te brengen. Zo scheidt de aasvis sneller zijn geur af in het water waardoor je nog meer zal vangen bij het met dood aas snoek vissen.

Video

In de onderstaande video zie je hoe er met dood aas op snoek wordt gevist:

Een greep uit ons mooie dood aas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.