Meer weten over de snoek

Meer weten over de snoek? Lees dan eens dit onderzoek van Sportvisserij Nederland over de snoek. In dit onderzoek is op een heel leesbare manier een totaaloverzicht gegeven van kennis over de snoek. Het is heel leuk om te lezen en je leert de bijzonderheden van de snoek echt kennen. Kortom, meer weten over de snoek is echt een aanrader!

De snoek over de wereld

De snoek is over een groot deel van de wereld te zien in meerder ondersoorten. Leuk om deze te kunnen herkennen. Meer weten over de snoek kan daarbij helpen! Een snoek in Noord-Amerika ziet er echt anders uit als een snoek in Europa. Interessant om te lezen waar hij allemaal voorkomt, hoe je de verschillen herkent, hoe de snoek leeft, wat de snoek eet en hoe deze zich voortplant.

De snoek is van groot belang

De snoek is van groot belang voor de sportvisserij. Het is een soort die in allerlei soorten water voorkomt. Jonge exemplaren zijn voor het opgroeien echter wel afhankelijk van helder water met veel planten. De snoek komt voor in allerlei watertypen.  Zowel stromend als stilstaand water en ook wel in licht brak water. De snoek komt alleen voor op het Noordelijk halfrond. Behalve in het uiterste noorden van Rusland en sommige delen van Canada. Daar zul je de snoek niet vinden. In Nederland komt de soort algemeen voor in allerlei wateren. Zoals meren en plassen, polderwateren en grote en kleine rivieren en beken. De snoek behoort tot de snoekachtigen en heeft een slank langgerekt uiterlijk. Meer weten over de snoek zorgt voor meer respect voor deze prachtige vis

Snoeken paaien in het vroege voorjaar

Snoeken paaien in het vroege voorjaar, vandaar ook de periode in Nederland dat er niet op snoek gevist mag worden. Je wilt geen snoek vangen die vol met eitjes zit en vervolgens de voortplanting verstoren.  De eitjes verblijven het liefst op ondergelopen weiland of op resten van vegetatie in een ondiepe oeverzone. Te “kaal” water is dus niet goed voor de snoek. Deze zone biedt aan de eieren en larven de beste mogelijkheden om op te groeien. Na het larvenstadium eet de snoek voornamelijk vis. Hij lokaliseert zijn prooi met de ogen en heeft daarvoor dus helder water nodig. De jonge snoek is vaak prooi voor leeftijdsgenoten of grotere soortgenoten. Dan zijn snoeken echte kannibalen. Oude snoeken hebben bijna geen last van predatoren. Al met al is dit onderzoek van Sportvisserij Nederland een echte aanrader. Echt leuk: meer weten over de snoek!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.