snoek vissen levend aas

Snoekvissen levend aas

Snoekvissen met levend aas is een erg spannende manier om snoek te vangen. Ofschoon dit in Nederland niet meer mag en de meeste sportvissers met kunstaas pluggen en kunstaas spinners snoekvissen, wordt er in Belgie en Frankrijk nog veel op deze manier gevist. Maar hoe kan je het beste snoekvissen met levend aas? Wij zetten enkele belangrijke zaken voor je op een rij.

Snoekvissen levend aas techniek

De kern van het snoekvissen met levend aas is dat je de aasvis aan je haak bevestigt die vervolgens onder aan een snoekdobber komt te hangen. De aasvis zwemt onder de snoekdobber rondjes of zwemt er kleine stukjes mee weg. Snoek zal op een gegeven moment de aasvis zien en toeslaan. De dobber wordt dan onder water getrokken. Dit is een prachtig en spannend gezicht. Sla na het verdwijnen van de dobber wel binnen 10-seconden aan. Dat voorkomt in veel gevallen dat de snoek de haak zal slikken. Om bij het snoekvissen met levend aas succesvol te zijn kan je met een paar zaken rekening houden. Zoek ten eerste visplekken die niet vol liggen met takken, obstakels en vermijd plekken met te veel waterplanten.  De aasvis zwemt zich hier alleen maar in vast. Ten tweede kan je de aasvis het beste iets boven de bodem laten zwemmen. Daar ligt snoek vaak op de loer. Ten derde, als je echt selectief wilt snoekvissen kan je het beste een relatief grote aasvis kiezen.  Denk hierbij aan 15 tot 20 centimeter. Dat voorkomt dat je bijvoorbeeld baars als bijvangst hebt en wat kleinere snoek sluit je hier echt niet mee uit.

Materiaal snoekvissen levend aas

Je hebt voor het snoekvissen met levend aas een stevige werphengel nodig. Je zal immers het gewicht van de aasvis moeten kunnen werpen. Er zijn speciale doodaas hengels in de handel. Die voldoen ook prima bij het snoekvissen met levend aas. Maar je kan ook een stevig kunstaas hengel of een karperhengel kiezen. Die zijn soepel genoeg en hebben flink wat kracht in zich. Combineer dit met een flinke molen met een goede slip waar je 35/00 nylon of een vergelijkbare gevlochten vislijn (dyneema; gevlochten lijn) op hebt gespoeld. Omdat we snoekvissen gebruiken we een stalen onderlijn maar daaraan een dreg. De dreg zetten we net voor de rugvin van de aasvis vast. Om de aasvis zo goed mogelijk op dezelfde plek te houden maakt een snoekdobber je materiaal af. Zorg dat de snoekdobber in ieder geval zoveel drijfvermogen heeft dat de aasvis deze tijdens het snoekvissen niet onder zal trekken.

Aasvissen voor snoekvissen

Snoekvissen met levend aas kan met verschillende aasvissen. De meest bekende zijn de voorn en de blei. Maar ook met kleine brasem of met alver kan je prima snoekvissen. Ook kleine baars staat op het menu van de snoek maar pas wel even op of je deze als aasvis mag gebruiken in de wateren waar je gaat snoekvissen.  Wat betreft de keuze voor de aasvis is het ook altijd goed om te kijken welke aasvissen er veel in het viswater zelf voorkomen. Zit er heel veel voorn dan maak je hier goede kans mee. Zit het water vol met blei, dan kan het beste een blei als aasvis bij het snoekvissen kiezen. Wees bij de keuze voor je aasvis niet te zuinig met de lengte. Een aasvis van een centimeter of 20 centimeter is echt niet raar als je gaat snoekvissen. Zowel kleine als grote snoeken hebben hier geen problemen mee.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.