Herfstsnoek in polder en vijver

snoek herfst kunstaas

Zodra de meeste waterplanten zich hebben teruggetrokken door een dalende watertemperatuur, is het uitstekend weer om te snoeken.  Met name polderwateren en vijvers lenen zich hier voor omdat deze niet te groot zijn en de snoek daardoor makkelijk te vinden is.

Kunstaas snoek herfst

Kunstaas is prima aas om in polders en vijvers te vissen. Met name kunstaas spinners en niet te diep lopende kunstaas pluggen hebben zich keer op keer bewezen. Spinners zoals de  Mepps Lusox en de Ondex spinner presteren over het algemeen goed. Dit geldt ook voor de spinnerbait. De keuze uit pluggen is onbeperkt. Merken als Salmo, Fox Rage, Savage Gear, en Spro zijn bij veel snoekvissers geliefd. Omdat de watertemperatuur in de herfst al behoorlijk gedaald kan zijn, is de kunst om het kunstaas zo langzaam mogelijk binnen te vissen. De pluggen zorgen zelf voor de benodigde actie en kunnen vrij gestaag worden binnengevist. Bij spinners kan men zelf voor extra actie zorgen door tijdens het binnendraaien de hengeltop van links naar rechts of van boven naar beneden te bewegen. Zo valt het kunstaas nog meer op.

snoek vangen herfst kunstaas

Goede plekken herfst snoek

Omdat polders en vijvers niet al te groot zijn, kunnen ze prima worden afgevist. Extra kansen bieden obstakels in het water, bruggetjes, (afgestorven) plantenbedden, plekken waar veel witvissers zitten (lokvoer = kleine vis = snoek) en kruisingen van waterwegen. Als het echt koud begint te worden de diepste delen van het water interessanter. Er is dan vooral snoek te vangen in het midden van de polders en vijvers waar gevist wordt. Ook hier geldt: draai je kunstaas niet te snel binnen. Dit staat garant voor meer aanbeten.

Nuttig materiaal

Naast een spinhengel, vislijn van voldoende dikte (16/00 gevlochten vislijn of 30/00 nylon vislijn), stalen onderlijn en kunstaas, dient iedere visser voor  het goed landen en terugzetten van de snoek een net (bij voorkeur met grote mazen) en degelijke vistangen te bezitten. Denk hierbij ook aan een tang waarmee je haken door kan knippen. Liever een haak vervangen dan een snoek met schade terugzetten. En het is al vaker gezegd, maar het kan ik de herfst al goed koud zijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat vissers van de koude kermis thuiskomen. Bespaar jezelf deze ongemakken en kleed je goed aan. Skisokken, laarzen/warme schoenen, een dikke broek, een extra T-shirt en een muts (20% van de lichaamswarmte verdwijnt via je hoofd) doen wonderen. Een warmtepak is bij echt koude dagen ook een oplossing.

Goed kunstaas voor snoek in de herfst

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.