Snoek vangen

snoek vangen shad

Een snoek vangen is bij veel sportvissers een geliefde bezigheid. De snelheid, weerstand en explosiviteit van de snoek maken hem een geduchte tegenstander. Maar wat heb je nodig om een snoek binnen te halen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Snoek vangen materiaal

Snoek vangen vergt best wat van je hengelspullen. Ten eerste zal je een goede werphengel moeten hebben. Met een spinhengel kan je de meeste snoeken wel de baas. Ten tweede betekent snoek vangen dat je een goede werpmolen nodig hebt. Vooral de slip zal goed moeten zijn. Op deze molen kan je gerust 16/00 gevlochten lijn of 30/00 nylon vislijn spoelen. Ga liever niet dunner dan deze lijndiktes. Wil je grote snoek vangen dan kan je dit wel eens nodig hebben. Ten derde heb je een landingsnet en onthaakmateriaal nodig. Goede vistangen om de snoek mee te onthaken zijn een must. Een visvriendelijke beksperder en lange tangen maken het onthaken een stuk makkelijker.

Snoek vangen aas

snoek vangen plug

Een snoek vangen kan met verschillende aassoorten. Kunstaas is bij veel snoekvissers favoriet. Denk hierbij aan kunstaas pluggen zoals de Rapala Jointed en de Rapala Super Shad Rap, grote kunstaas spinners, shads, jerkbaits en swimbaits. Dit kunstaas imiteert kleine visjes of andere prooien van de snoek en zorgt dat de snoek toeslaat. Wil je een grote snoek vangen? Kies je kunstaas dan niet te klein. Kunstaas van een centimeter of 15 is gangbaar. Maar ook met kunstaas van 20 centimeter of meer is echt niet te groot. Is snoekvissen met kunstaas niet je ding? Dan kan je altijd nog met natuurlijk aas vissen. Dode voorn, blei, sardine en (kleine) makreel zijn goed vangende aassoorten. Je vist ze onder de dobber of met lood op de bodem. Hoe je ook vist, vergeet de stalen onderlijn niet. Snoek vangen is prachtig maar snoek terug in het water zetten is minstens zo belangrijk. Een onderlijn speelt hierbij een grote rol. Het gebruik van een onderlijn voorkomt dat de snoek de lijn kan doorbijten en zich met haken in zijn bek zelf moet zien te redden.

Snoek vangen tijd

Om een mooie snoek te vangen zal je op de juiste tijden moeten vissen. Dit betekent in de maanden dat het langer licht is dat je of in de vroege ochtend of in de avond aan het water zal moeten zijn. Overdag laat snoek zich minder snel zien. Dit geldt vooral als er veel zon is of de temperaturen zijn opgelopen. Ook drukte overdag door bijvoorbeeld zwemmers kan de snoek niet echt waarderen. In de herfst en wintermaanden geldt het tegenovergestelde. Het viswater is dan koud en verlaten, en juist wat zon in de middag maakt de snoek actief. Probeer dan tussen 10 en 16 uur te vissen en je zal zien dat snoek vangen best goed gaat.

Goed kunstaas voor snoek:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.