Snoek hengel

snoek hengel actie

Snoek vissen vraagt om de juiste werphengel. Maar wat voor hengel is dit? Het aanbod aan hengels om mee te snoeken is groot. Wij geven je wat tips voor het kiezen van de juiste snoek hengel.

Snoek hengel lengte

Een belangrijke keuze bij het kiezen van een snoek hengel is de lengte van de hengel. Met een wat langere lange spinhengel kan je beter langs plompenbedden en over rietkragen vissen. Een langere hengel geeft je dan meer controle. Ook is een lange hengel makkelijk als je met de dobber met dood aas vist. Zeker in wat dieper water kan je dan makkelijker snoekvissen zonder dat je van een dobber met een stuitje gebruik hoeft te maken. Een kortere hengel (een meter of 2) heeft weer voordelen als je in bosrijk gebied of vanuit een bootje vist. Een langere snoek hengel is dan nogal onhandig omdat je er lastiger mee kan bewegen. Als je een allround hengel zoekt dan kan je het beste voor een spinhengel met een lengte van ongeveer 2.40 meter gaan. Dit is een mooi compromis waarmee je in de meeste situaties uit de voeten kan.

Snoek hengel werpgewicht

Het werpgewicht van de snoek hengel bepaalt met wat voor aas je kan vissen. Met lagere werpgewichten (tot 20 gram) kan je met spinners, kleine shads, kleine pluggen en lepels snoek vissen. Met een wat hoger werpgewicht (20-50 gram) worden je mogelijkheden al wat groter en kan je het meeste middelgrote kunstaas inzetten. Met een snoek hengel met een hoog werpgewicht (50 gram en meer) kan je uitstekend met grote pluggen vissen. Denk hierbij aan befaamde pluggen die keer op keer snoek vangen zoals de Pikefighter Triple en Ripple Profighter van Spro, de Super Shad Rap van Rapala, de Zalt plug, en Executor van Salmo. Ook niet al te zwaar dood aas laat zich dan aan een dergelijke hengel werpen. Bedenk al met al goed met wat voor aas je gaat vissen en zorg dat je snoek hengel een werpgewicht heeft dat hierbij past.

snoek hengel dril

Snoek hengel actie

Snoek heeft een vrij harde bek met honderden tanden. Om de haak goed te zetten is een snoek hengel met een wat stugge actie noodzakelijk.  Doe je dit niet dan heb je kans dat je snoek mist. Een hengel met een stugge actie betekent overigens niet dat de hengel niet mooi door mag buigen als je er een grote snoek aan hebt. Een parabolische actie is prima, maar laat deze maximaal tot het midden van de hengel doorlopen. Hengels die over hun hele lengte doorbuigen zijn vaak toch wat slap in hun actie. Dit past niet zo goed bij het vissen op een agressieve rover zoals de snoek.

Snoek hengel vismethode

Tot slot noemen we de methode van snoekvissen. Als je een blik op ons mooie hengel assortiment werpt dan valt je ongetwijfeld op dat je uit veel soorten hengels kan kiezen. Deze soorten hengels zijn veelal gebaseerd op de verschillende methoden van vissen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Spinhengel: Allround hengel voor het vissen met kunstaas op snoek. Dit is de meest gebruikte hengel om deze mooie roofvis mee te vangen.
  • Jerkbaithengel: Hengel om mee te snoekvissen met een jerkbait. Deze hengel is vaak wat korter en stugger zodat je het kunstaas goed jerkend kan binnenvissen.
  • Doodaas hengel: Hengel om mee te dood aas vissen. Ze zijn meestal wat langer en hebben een wat zachtere actie zodat je er goed dood aas mee kan werpen.
  • Jighengel: Hengel om jiggend met softbaits te vissen.Softbait hengel: hengel om mee met softbaits te snoekvissen

En zo zijn er nog veel meer hengels te vinden. Als je een allround snoek hengel zoekt dan raden we, zoals we hierboven al meldden, vooral de spinhengel aan. Hier kan je in de meeste situaties prima mee uit de voeten. Kijk in dat geval gerust eens in ons mooie spinhengel assortiment.

Een greep uit ons mooie assortiment snoek hengels:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.