• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Snoek hengel

Snoek vissen vraagt om de juiste werphengel. Maar wat voor hengel is dit? Het aanbod aan hengels om mee te snoeken is groot. Wij geven je wat tips voor het kiezen van de juiste snoek hengel.

Snoek hengel lengte

Een belangrijke keuze bij het kiezen van een snoek hengel is de lengte van de hengel. Met een wat langere lange spinhengel kan je beter langs plompenbedden en over rietkragen vissen. Een langere hengel geeft je dan meer controle. Ook is een lange hengel makkelijk als je met de dobber met dood aas vist. Zeker in wat dieper water kan je dan makkelijker snoekvissen zonder dat je van een dobber met een stuitje gebruik hoeft te maken. Een kortere snoek hengel (een meter of 2) heeft weer voordelen als je in bosrijk gebied of vanuit een bootje vist. Een langere snoek hengel is dan nogal onhandig omdat je er lastiger mee kan bewegen. Als je een allround hengel zoekt dan kan je het beste voor een lengte van ongeveer 2.70 meter gaan. Dit is een mooi compromis waarmee je in de meeste situaties uit de voeten kan.

Snoek hengel werpgewicht

Het werpgewicht van de snoek hengel bepaalt met wat voor aas je kan vissen. Met lagere werpgewichten (tot 20 gram) kan je met spinners, kleine shads, kleine pluggen en lepels snoek vissen. Met een wat hoger werpgewicht (20-50 gram) worden je mogelijkheden al wat groter en kan je het meeste middelgrote kunstaas inzetten. Met een snoek hengel met een hoog werpgewicht (50 gram en meer) kan je uitstekend met grote pluggen vissen. Denk hierbij aan befaamde pluggen die keer op keer snoek vangen zoals de Salmo Perch, de Salmo Fatso Crank, de Spro Pikefighter Triple, en de Savage Gear 4 Play plug. Ook dood aas laat zich dan aan een dergelijke hengel werpen. Bedenk al met al goed met wat voor aas je gaat vissen en zorg dat je snoek hengel een werpgewicht heeft dat hierbij past.

Snoek hengel actie

Snoek heeft een vrij harde bek met honderden tanden. Om de haak goed te zetten is een snoek hengel met een wat stugge actie noodzakelijk.  Doe je dit niet dan heb je kans dat je snoek mist. Een hengel met een stugge actie betekent overigens niet dat de hengel niet mooi door mag buigen als je er een grote snoek aan hebt. Een parabolische actie is prima, maar laat deze maximaal tot het midden van de hengel doorlopen. Hengels die over hun hele lengte doorbuigen zijn vaak toch wat slap in hun actie. Dit past niet zo goed bij het vissen op een agressieve rover zoals de snoek.

Snoek hengel vismethode

Tot slot richten we je aandacht op de methode van snoekvissen. Als je een blik werpt op de vele hengelsportsites dan valt je ongetwijfeld op dat je zeer veel soorten snoek hengels kan kiezen. Deze soorten hengels zijn veelal gebaseerd op de verschillende methoden van snoekvissen. Enkele voorbeelden zijn:
•    Jerkbait hengel: hengel om mee te snoekvissen met jerkbaits.
•    Troll hengel: hengel om mee te slepen met kunstaas op snoek.
•    Softbait hengel: hengel om mee met softbaits te snoekvissen
•    Dead bait hengel: hengel om mee te dood aas vissen.
•    Verticaal hengel: hengel om mee uit een bootje te vissen, en dan recht naar beneden (het zogenaamde verticalen).
En zo zijn er nog veel meer fraaie benamingen te vinden. Feitelijk gaat het in de meeste gevallen om spinhengels waarvan de actie aangepast is aan de methode van vissen. Dit neemt niet weg dat je met deze snoek hengels niet op een andere manier kan vissen! Informeer bij de hengelsportspecialist met welke hengels dit kan en kies een allround model als je geen zin hebt om een reeks van hengels aan te schaffen.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.