Snoek kunstaas

snoek kunstaas pluggen

Snoek kan je uitstekend met kunstaas vangen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste soorten snoek kunstaas? En hoe kies je het juiste kunstaas als je gaat vissen? Wij geven je een overzicht  en enkele basistips om er (nog) beter mee te vissen.

Snoek kunstaas soorten

Snoek laat zich eigenlijk met alle soorten kunstaas vangen. Toch vang je met het ene snoek kunstaas meer dan met het andere. Uit onderzoek dat wij onder ruim 100 sportvissers hebben gedaan blijkt dat pluggen, spinners, jerkbaits en shads het favoriete snoek kunstaas zijn:

  • Pluggen: vooral pluggen tussen de 10 en 15 centimeter doen het goed voor snoek. Meerdelige pluggen zoals de Salmo pike, de Rapala Jointed,  de Screamin Devil Triple,  en de Pikefighter Triple scoren hierbij bovengemiddeld goed. Maar ook eendelige pluggen zoals de Rapala Super Shad Rap hebben een erg goede naam.
  • Spinners: niet te kleine spinners en spinners met twee spinnerbladen scoren altijd wel snoek. Vooral spinners van het merk Mepps zijn echte snoek killers. Denk bijvoorbeeld aan de Mepps Lusox, de Mepps Tandem brochet, en de Mepps Giant Killer.
  • Jerkbaits: het onregelmatig binnenvissen van jerkbaits tussen de 10 en 15 centimeter levert veel snoek op. Het is dan ook een ware rage onder snoekvissers. Geroemde kunstaas jerkbaits zijn de Buster Jerk van Strike Pro, de Salmo Fatso, de Salmo Slider, en de Spro Rapper.
  • Shads: shads van een centimeter of 12.5 a 15 zijn bewezen snoek verleiders. Felle kleuren of baars patronen zorgen elk jaar voor erg goede vangsten. De Strike Pro Pig Shad, Fox Rage Pro Shad, en de Savage Gear soft 4play hebben wat dat betreft een erg goede naam onder snoekvissers.

Snoek kunstaas keuze

Met welk snoek kunstaas kan je nu het beste vissen? Dit hangt van een aantal zaken af. Ten eerste van het soort water waar je in gaat vissen. Pluggen en jerkbaits zijn de allrounders als je gaat snoek vissen. Je kan ze bijna overal gebruiken. Spinners worden daarentegen vooral in ondiep water zoals sloten, kleine vaarten en kanalen, en stadsvijvers gebruikt. Shads staan juist weer bekend om hun geschiktheid voor dieper water. Ten tweede is het altijd goed om te kijken waar andere snoekvissers mee vissen. Vangen zij met een bepaald soort kunstaas? Dan is het handig om het hier ook eens mee te proberen. Vangen zij minder met een soort snoek kunstaas? Wees dan geen volger en maak je eigen keuze. Ten derde raden we aan om vooral voor het snoek kunstaas te kiezen waar je zelf graag mee vist en goed mee hebt gevangen. Vertrouwen, hoe subjectief ook, blijkt vaak doorslaggevend tijdens een visdag. Kies dus je eigen favorieten en ga hier lekker mee snoekvissen.

Kunstaas tips

Tot slot geven we je nog enkele tips voor het vissen met snoek kunstaas:

  • Wissel je snoek kunstaas af. Soms gaat de snoek echt voor een soort kunstaas en laat andere kunstaasjes links liggen. Afwisseling doet vangen.
  • Probeer verschillende kleuren. Er zijn dagen dat snoek een echte voorkeur heeft. Varieer de kleuren kunstaas en je merkt het vanzelf.
  • Vis het kunstaas onregelmatig. Haal dan weer eens wat sneller het kunstaas binnen, dan weer wat langzamer. Houd het kunstaas gerust ook eens in. Hierdoor trek je nog eerder de aandacht van snoek.
  • Beweeg je hengeltop tijdens het binnenvissen heen en weer. Door rustige diagonale of verticale bewegingen te maken danst het snoek kunstaas nog beter door het water.
  • Gebruik een gevlochten lijn of een lijn met weinig rek. De snoekenbek is hard en met deze lijnen zet je de haak beter. Zo heb je minder lossers en vang je meer snoek.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoek:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.