Snoek kunstaas

snoek kunstaas jerkbait

Snoek kan je uitstekend met kunstaas vangen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste soorten snoek kunstaas? En hoe kies je het juiste kunstaas als je gaat vissen? Wij geven je een overzicht  en enkele basistips om er (nog) beter mee te vissen.

Snoek kunstaas soorten

Snoek laat zich eigenlijk met alle soorten kunstaas vangen. Toch vang je met het ene snoek kunstaas meer dan met het andere. Uit onderzoek dat wij onder ruim 100 sportvissers hebben gedaan blijkt dat pluggen, spinners, jerkbaits en shads het favoriete snoek kunstaas zijn:

Snoek kunstaas keuze

snoek kunstaas plug

Met welk snoek kunstaas kan je nu het beste vissen? Dit hangt van een aantal zaken af. Ten eerste van het soort water waar je in gaat vissen. Pluggen en jerkbaits zijn de allrounders als je gaat snoek vissen. Je kan ze bijna overal gebruiken. Spinners worden daarentegen vooral in ondiep water zoals sloten, kleine vaarten en kanalen, en stadsvijvers gebruikt. Shads staan juist weer bekend om hun geschiktheid voor dieper water. Ten tweede is het altijd goed om te kijken waar andere snoekvissers mee vissen. Vangen zij met een bepaald soort kunstaas? Dan is het handig om het hier ook eens mee te proberen. Vangen zij minder met een soort snoek kunstaas? Wees dan geen volger en maak je eigen keuze. Ten derde raden we aan om vooral voor het snoek kunstaas te kiezen waar je zelf graag mee vist en goed mee hebt gevangen. Vertrouwen, hoe subjectief ook, blijkt vaak doorslaggevend tijdens een visdag. Kies dus je eigen favorieten en ga hier lekker mee snoekvissen.

Kunstaas tips

Tot slot geven we je nog enkele tips voor het vissen met snoek kunstaas:

  • Wissel je snoek kunstaas af. Soms gaat de snoek echt voor een soort kunstaas en laat andere kunstaasjes links liggen. Afwisseling doet vangen.
  • Probeer verschillende kleuren. Er zijn dagen dat snoek een echte voorkeur heeft. Varieer de kleuren kunstaas en je merkt het vanzelf.
  • Vis het kunstaas onregelmatig. Haal dan weer eens wat sneller het kunstaas binnen, dan weer wat langzamer. Houd het kunstaas gerust ook eens in. Hierdoor trek je nog eerder de aandacht van snoek.
  • Beweeg je hengeltop tijdens het binnenvissen heen en weer. Door rustige diagonale of verticale bewegingen te maken danst het snoek kunstaas nog beter door het water.
  • Gebruik een goede gevlochten lijn van merken zoals Berkley, Spiderwire, of Sufix. De snoekenbek is hard en deze lijnen hebben weinig rek waardoor je de haak beter zal zetten. Zo heb je minder lossers en vang je meer snoek.

Het onderstaande snoek kunstaas vangt erg goed:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.