• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Slepend vissen op snoek

De sportvisser die een bootje ter beschikking heeft, kan veel plezier beleven aan het zogenaamde slepen op snoek. Hierbij vaar je langzaam over het water terwijl je het kunstaas achter de boot aansleept.

Kunstaas voor slepend vissen op snoek

Kunstaas pluggen behoren ongetwijfeld tot het beste kunstaas om slepend mee te vissen op snoek. Bij het slepen hebben ze een eigen beweging en trekken daardoor vis aan. De sportvisser heeft tegenwoordig een ruime keuze aan kunstaas pluggen. Wij raden je aan om je keuze deels af te laten hangen van het water waar je op snoek gaat slepen. Als het water niet erg diep is dan kan je het beste niet te diep duikende pluggen gebruiken. Denk hierbij aan de Salmo Perch, de Spro Pikefighter Triple, of de fameuze Zalt pluggen. Vis je daarentegen in dieper water dan is de Salmo Hornet van 9 cm een echte aanrader. Die zorgt keer op keer voor mooie snoeken (en ook snoekbaarzen) bij het slepend vissen.

Hengelspullen voor het slepen op snoek

Een bootje met bijhorende motor vormen de basis voor het slepen op snoek. Op groter water zoals rivieren ontkom je niet aan een benzinemotor. Op kleinere wateren kan van een stille elektromotor gebruik worden gemaakt. Vooral dubbelwandige polyester of aluminium boten worden aangeraden. Deze zijn licht en zinken zelden. Wat betreft de hengelspullen kan je het beste een goede spinhengel gebruiken. Een niet te lange (2.30- 2.70 meter) stevige spinhengel met een werpgewicht van een gram of 60 is een goede keuze.  Hengels die speciaal voor slepend vissen zijn bedoeld worden ook wel trolhengels of trolling-hengels genoemd. Ze worden bij hengelsportwinkels aangeboden onder merken zoals Fox, Shimano en Spro. Als vislijn kan je voor nylon kiezen. De afstand waarop je vist is namelijk niet erg groot en ook met nylon lijn (35/00) heb je prima contact met de snoek. Uiteraard kan je ook een gevlochten lijn gebruiken. Wij kiezen zelf dan meestal voor 16/00 of 18/00 dyneema (van bijvoorveeld Konger). En vergeet ook de onderlijn niet. Een soepele stalen onderlijn of een onderlijn van fluorocarbon zijn zonder meer nodig.

Techniek voor slepend vissen op snoek

Het beste kan je met zijn tweeën op snoek slepen. Eén persoon bestuurt dan de boot en heeft eventueel één hengel in de hand. De andere persoon heeft dan één of twee hengels uitstaan. Als richtlijn geldt dat je een meter of 8 a 10 achter de boot vist. Je laat het kunstaas achter de varende boot zakken, geeft het kunstaas de meters lijn, en doet dan de beugel van de molen dicht. Zorg er voor dat je de hengels schuin naar achteren laat wijzen. Dan behoud je het contact met het kunstaas maar heb je ook nog voldoende bewegingsvrijheid om aan te kunnen slaan. Als je al slepend lange afstanden aflegt, is het prettig als je de hengel niet de hele tijd vast hoeft te houden. Een hengelhouder zoals bijvoorbeeld die van het merk Berkley of het merk Scotty biedt dan uitkomst. Je zet deze op de boot en je hengel staat goed vast, terwijl je deze wel snel op kan pakken om de haak te zetten. Wat betreft de snelheid van het varen. Probeer rustig te varen maar niet te langzaam. Een kilometer of 2 a 3 per uur is prima. Dit komt overeen met rustig slenteren.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.