Slepend vissen op snoek

slepend vissen snoek

De sportvisser die een bootje ter beschikking heeft, kan veel plezier beleven aan het zogenaamde slepen op snoek. Hierbij vaar je langzaam over het water terwijl je het kunstaas achter de boot aansleept.

Kunstaas voor slepend vissen op snoek

Kunstaas pluggen behoren ongetwijfeld tot het beste kunstaas om slepend mee te vissen op snoek. Bij het slepen hebben ze een eigen beweging en trekken daardoor vis aan. De sportvisser heeft tegenwoordig een ruime keuze aan kunstaas pluggen. Wij raden je aan om je keuze deels af te laten hangen van het water waar je op snoek gaat slepen. Als het water niet erg diep is dan kan je het beste niet te diep duikende pluggen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Salmo Perch, de Spro Pikefighter Triple, de Rapala Super Shad Rap, de Salmo Executor, of de fameuze Zalt pluggen. Vis je daarentegen in dieper water dan is de Salmo Hornet van 9 cm een echte aanrader. Die zorgt keer op keer voor mooie snoeken (en ook dikke snoekbaarzen) bij het slepend vissen. Vergeet ook swimbaits niet! De 4D Roach, 4D Trout en 4D perch modellen van Savage Gear zijn echte aanraders. Dit geldt ook voor de Fox Rage Replicant swimbaits.

Hengelspullen voor het slepen op snoek

slepend vissen snoek vangst

Een bootje met bijhorende motor vormen de basis voor het slepen op snoek. Op groter water zoals rivieren ontkom je niet aan een benzinemotor. Op kleinere wateren kan van een stille elektromotor gebruik worden gemaakt. Vooral dubbelwandige polyester of aluminium boten worden aangeraden. Deze zijn licht en zinken zelden. Wat betreft de hengelspullen kan je het beste een goede spinhengel gebruiken. Een niet te lange (2.20- 2.40 meter) stevige spinhengel met een werpgewicht van een gram of 50 – 70 is een goede keuze.  Hengels die speciaal voor slepend vissen zijn bedoeld worden ook wel trolhengels of trolling-hengels genoemd. Als vislijn kan je het beste voor gevlochten vislijn kiezen. Wij kiezen zelf dan meestal voor 16/00 of 18/00 gevlochten lijn van merken zoals Spiderwire, Berkley, Sufix of Spro. En vergeet ook de onderlijn niet. Een soepele stalen onderlijn of een onderlijn van fluorocarbon zijn zonder meer nodig.

Techniek voor slepend vissen op snoek

Het beste kan je met zijn tweeën op snoek slepen. Eén persoon bestuurt dan de boot en heeft eventueel één hengel in de hand. De andere persoon heeft dan één of twee hengels uitstaan. Als richtlijn geldt dat je een meter of 8 a 10 achter de boot vist. Je laat het kunstaas achter de varende boot zakken, geeft het kunstaas de meters lijn, en doet dan de beugel van de molen dicht. Zorg er voor dat je de hengels schuin naar achteren laat wijzen. Dan behoud je het contact met het kunstaas maar heb je ook nog voldoende bewegingsvrijheid om aan te kunnen slaan. Als je al slepend lange afstanden aflegt, is het prettig als je de hengel niet de hele tijd vast hoeft te houden. Een hengelhouder zoals bijvoorbeeld die van het merk Berkley of het merk Scotty biedt dan uitkomst. Je zet deze op de boot en je hengel staat goed vast, terwijl je deze wel snel op kan pakken om de haak te zetten. Wat betreft de snelheid van het varen. Probeer rustig te varen maar niet te langzaam. Een kilometer of 2 a 3 per uur is prima. Dit komt overeen met rustig slenteren.

Video

In de onderstaande video zie je hoe er slepend op snoek wordt gevist.

Met het onderstaande kunstaas kan je goed slepen:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.