Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoek vissen beste aas

snoek beste aas dood

Dood aas en kunstaas pluggen worden door snoekvissers gezien als het beste aas om mee te snoek vissen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Deroofvisser.com onder bezoekers van de website heeft gehouden. Als antwoord op de vraag welke aassoort het beste is om mee te snoek vissen antwoordden tegen de 100 sportvissers als volgt:

  • dood aas (30%)
  • pluggen (27%)
  • spinners (18%)
  • jerkbaits (16%)
  • lepels (5%)
  • shads en softbaits (4%)

Snoek vissen met dood aas en pluggen favoriet

snoek beste aas kunstaas

Opvallend is dat dood aas en kunstaas pluggen verreweg het hoogste scoren. Tezamen vertegenwoordigen ze met bijna 60% het favoriete aas om mee te snoek vissen. De verdeling tussen deze twee aassoorten is bijna gelijk. Als we naar het totaal kijken dan vist 70% van de mensen die gaat snoek vissen bij voorkeur actief. Deze groep geeft namelijk de voorkeur aan kunstaas boven natuurlijk (dood) aas. Dood aas vissen is met name erg populair in de herfst en in de winter. Zeker als het goed koud is dan gebruiken vissers deze manier van vissen graag. Kunstaas pluggen worden het hele jaar door gebruikt. Met name pluggen van merken zoals Salmo, Rapala, Spro, Savage Gear en Fox Rage zijn dan erg populair.

Spinners goed aas voor snoek

Kunstaas spinners komen ook goed uit het onderzoek. Bijna 20 procent van de vissers vindt spinners het beste aas voor snoek. Wij begrijpen dit wel want spinners laten elk seizoen hele mooie snoekvangsten zien. Het voordeel is bovendien dat ze ook erg goed in minder diepe wateren kunnen worden ingezet. En hier zit ons land met haar polders, vijvers, sloten, en plassen vol mee. Met name spinners van merken zoals Ondex en Mepps doen het erg goed. Ze laten zich makkelijk vissen en trekken dankzij hun wervelende en blinkende actie al snel de aandacht van hongerige snoeken.

Snoek vissen shads wat minder populair

Verder is het opvallend om te zien dat slechts een heel klein deel van de mensen die snoek vissen shads en softbaits als favoriet aas bestempelt. Volgens veel hengelsportbladen zijn shads een geducht aas om mee te snoek vissen. Het onderzoek laat zien dat de meeste snoekvissers dit iets anders zien. De shad scoort vrij laag als favoriet aas om mee te snoek vissen en lijkt meer geschikt om mee te snoekbaars vissen of baars vissen. Zelfs een enigszins vergeten aas zoals de kunstaas lepel scoort nog iets hoger dan de shad.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoek:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.