snoek vissen beste aas

Snoek vissen beste aas

Dood aas en pluggen worden door snoekvissers gezien als het beste aas om mee te snoek vissen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de roofvisser.com onder bezoekers van de website heeft gehouden. Als antwoord op de vraag welke aassoort het beste is om mee te snoek vissen antwoordden tegen de 100 sportvissers als volgt:

  • dood aas (30%)
  • pluggen (27%)
  • spinners (18%)
  • jerkbaits (16%)
  • lepels (5%)
  • shads en softbaits (4%)

Snoek vissen met dood aas en pluggen favoriet

Opvallend is dat dood aas en kunstaas pluggen verreweg het hoogste scoren. Tezamen vertegenwoordigen ze met bijna 60% het favoriete aas om mee te snoek vissen. De verdeling tussen deze twee aassoorten is bijna gelijk. Als we naar het totaal kijken dan vist 70% van de mensen die gaat snoek vissen bij voorkeur actief. Deze groep geeft namelijk de voorkeur aan kunstaas boven natuurlijk (dood) aas.

Snoek vissen shads minder populair

Verder is het opvallend om te zien dat slechts een heel klein deel van de mensen die snoek vissen shads en softbaits als favoriet aas bestempelt. Volgens veel hengelsportbladen zijn shads een geducht aas om mee te snoek vissen. Het onderzoek laat zien dat de meeste snoekvissers dit iets anders zien. De shad scoort erg laag als favoriet aas om mee te snoek vissen en lijkt meer geschikt om mee te snoekbaars vissen of baars vissen. Zelfs een enigszins vergeten aas zoals de lepel scoort nog iets hoger dan de shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.