Baarzen tikken wederom een heel leuk filmpje van Feike. Vissen met Feike is altijd weer aanstekelijk, door zijn enthousiasme krijg je zelf ook altijd weer zin om te gaan vissen. In dit geval dus het filmpje Baarzen tikken.

Snoekbaars vissen

Feike geeft aan op snoekbaars te gaan vissen met shadjes in wat groter water. Zoals altijd zijn de beelden top. Sfeer is prettig, het filmpje straalt rust uit, snoekbaars wordt er echter niet gevangen. Gelukkig wel baars. En heel simpel. Het is ook gewoon erg leuk, baars vangen. Zeker met warm weer is dat een goed alternatief. Het is dan niet wenselijk om gericht op snoek te vissen. Uiteraard kun je het als bijvangst niet altijd voorkomen, maar je moet het niet opzoeken. Dan is een mooie baars tikken zeker zo spannend. Advies is ook om lekker met een enkele haak te vissen, baarzen zijn best wel gulzig en met een enkele haak is het onthaken bij baars altijd een stuk prettiger.

Materiaal voor baars

Natuurlijk kun je met shads vissen. Hierbij kun je denken denken aan shads van Big Bite, Jackson (de Zanderbait), maar ook Relax, de Delalandre. Ook plugjes van Salmo (de hornets), Dam Effzett (baby boomer, poppers) en Spro zijn het overwegen waard. Overdenk dan wel de mogelijkheid om de dreg te vervangen voor een enkele haak. Als je heel alert vist, hoeft ook een dreg geen problemen te geven, maar een enkele haak bij baars is toch vaak meer dan voldoende. Gulzig zijn ze toch wel! Verder met lekker licht materiaal vissen, bijvoorbeeld een hengel van Crazy Fish de Aspen Stake reeks of de Dam Effzett Classis Spin reeks (bijvoorbeeld 1.90 of 2.10), niet te dik nylon of gevlochten lijn met een dun fluorocarbon onderlijntje. Kortom zorg dat je licht vist, lekker mobiel bent (alleen een rugzakje) en lekker de waterkant afstruint

Baars tikken

Al met al is een baars tikken weer een lekker inspirerende filmpje van Feike. Wij kregen er in ieder geval weer zin van en zijn onmiddellijk weer op baars gaan vissen. Want zeg nog zelf, alleen maar op je terras een beetje vooruit staren in het zonnetje is ook maar zo wat. Lekker vissen, en het liefst lekker roofvissen, de natuur in en ook nog een baarsje vangen, wat wil je nog meer. Kortom baarzen tikken van vissen met Feike, wederom een aanrader.