Snoekbaars hengel

snoekbaarshengel

Vissen op snoekbaars is een prachtige bezigheid. Bij voorkeur doe je dit met een hengel die hier speciaal voor is bedoeld: de snoekbaars hengel. Maar wat is een snoekbaars hengel precies? Hieronder geven we je meer tekst en uitleg.

Wat is een snoekbaars hengel?

Een snoekbaars hengel is een hengel met een aantal kenmerken die hem erg geschikt maken voor de snoekbaars visserij. Zo is deze hengel wat langer dan veel andere roofvis hengels. Denk hierbij aan een lengte van 2.40 of 2.70 meter. Deze lengte is nodig omdat je op snoekbaars meestal in wat groter water vist zoals rivieren, meren en kanalen. Een langere hengel zorgt er dan niet alleen voor dat je wat verder kan werpen maar geeft je tegelijkertijd ook meer controle over een gehaakte vis. Snoekbaars hengels zijn er daarnaast in verschillende werpvermogens. Vis je met te zwaar kunstaas dan volstaat een werpvermogen van een gram of 25. Vis je met zwaarder kunstaas dan kan je beter een hengel kiezen met een werpvermogen tot een gram of 40 of 50. Zeker als je met doodaas op snoekbaars vist dan is de laatste optie beter omdat je hier ook kleine aasvissen mee kan ingooien. Tot slot noemen we de actie van de snoekbaars hengel. Deze is meestal parabolisch wat betekent dat hij mooi doorbuigt als je beet hebt, terwijl hij tegelijkertijd strak genoeg is om de haak op grotere afstand te zetten.

Welke molen en vislijn?

Bij een snoekbaars hengel is het van belang dat je een bijpassende vismolen kiest. Voor een hengel van 2.40 meter is dit veelal een molen in de maat 2000 of 2500. Gaat het om een snoekbaars hengel met een lengte van 2.70 meter? Dan ligt een molen in de maat 3000 meer voor de hand. Zorg dat je de molen met de juiste vislijn opspoelt. Gevlochten lijn is een must. Wat betreft de dikte kiezen veel vissers voor 12/00. Bij zware omstandigheden (groot water, veel obstakels, stenen) zou je ook voor 14/00 kunnen kiezen. Zijn er weinig gevaren dat je vis verspeelt? Dan behoort 10/00 tot de mogelijkheden. Maak je uitrusting hoe dan ook af met een goede onderlijn. Voor veel vissers is dit een fluorocarbon onderlijn van 35/00 dik. Is de kans groot dat je snoek aan de haak slaat? Dan zou je ook voor een dunne stalen of titanium onderlijn kunnen kiezen.

In onze webwinkel hebben wij goede snoekbaars hengels. Ook een jighengel en een dropshothengel kan je goed voor snoekbaars gebruiken. Wij helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.