Doodaas hengel

doodaashengel kopen

Om met doodaas te vissen zijn er speciale doodaas hengels. Maar wat voor hengel is dit precies en waar moet deze aan voldoen? Wij geven je hieronder tekst en uitleg.

Hengel voor doodaas

Het vissen met doodaas op roofvis is voor veel vissers een mooie bezigheid. Voorzien van enkele dode aasvissen zoals voorn, blei, bliek, sardine of makreel vis je op grote roofvis. Vaak gaat het hier om het gericht vissen op snoek. Dit kan zowel met een dobber als op een wat meer statische manier waarbij je de aasvis op de bodem aanbiedt en met een beetverklikker/optonic in de gaten houdt of snoek de aasvis pakt. Omdat de aasvissen waar je mee vist best wel eens wat gewicht kunnen hebben, is het belangrijk dat je met een hengel vist waar je de aasvis mee kan inwerpen. Dit kan een wat zwaardere spinhengel zijn of zelfs een karperhengel. De echte doodaas vissers zweren echter bij een speciale doodaas hengel. Deze heeft alle eigenschappen die nodig zijn voor het vissen met doodaas. Ze hebben het juiste werpvermogen, zijn tussen de 2.70 meter en 3.30 meter lang, en hebben een parabolische actie om grote snoeken mee af te drillen.

Bijpassende molen en vislijn

Omdat een doodaas hengel een wat zwaardere en langere hengel is, zal je een molen moeten kiezen die hierbij past. Een vismolen met een 4000 of 5000 maat ligt het meest voor de hand. Deze zijn niet te licht en vormen een mooi geheel met de doodaas hengel. Ze kunnen ook voldoende lijn hebben en zijn sterk genoeg voor het wat grofere werk. Dit laatste is prettig als je grotere aasvissen in wilt werpen of bij obstakels een hele grote snoek wil binnenhalen. Wat betreft de lijn is gevlochten lijn de juiste keuze. Een dikte van 16/00 volstaat, maar toch zien we dat veel doodaas vissers die echt voor hele grote snoek gaan ook wel eens 18/00 of zelfs 20/00 gebruiken. Vergeet je uitrusting niet compleet te maken met een goede onderlijn. Deze mag niet te kort zijn want een snoekenbek kan behoorlijk groot zijn. Zelf vissen we daarom graag met een wat langere stalen onderlijn (minstens 30 cm) of met een fluorocarbon onderlijn van minstens 80/00 dik.

In onze webwinkel hebben we doodaas hengels. We helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.