Dropshotten en jiggen

Vanaf de kant dropshotten en liggen met Daan Verbruggen en George Piek is een heerlijk filmpje waarin op een duidelijke manier wordt uitgelegd hoe je op een plezierige wijze kan dropshotten en jiggen en niet onbelangrijk lekker roofvis kan vangen. Gelijk vangt George dan ook een mooie baars op de dropshot. Met dropshotten vis je met een softbait en een stukje eronder een stukje lood, zodat et kunstaas op een mooie manier aan de roofvis op een vaste afstand van de bodem wordt aangeboden. Het leuke aan dropshotten en jiggen is dat de roofvis vrijwel altijd voorin de bek gehaakt wordt, dit komt door de manier waarop de softbalt wordt gepresenteerd, maar ook de wijze waarop je de haak monteert. Daan laat in het filmpje mooi de twee manieren zien waarop je de dropshot haak kunt monteren. De twee visvrienden vangen mooie snoekbaarzen. Ze dropshotten en jiggen vanaf de kant in Rotterdam het is dan wel zaak om een net met een lange steel te hebben aangezien de kades behoorlijk hoog zijn en de snoek, snoekbaars en baars moet natuurlijk wel netjes geland worden. Wat heb je je volgens Daan nodig voor een dropshotten en jiggen?

  1. Fluoro Carbon onderlijn
  2. Dropshot haken, maat 4 in dit geval, keurig wordt uitgelegd hoe je de haak aan de onderlijn knoopt en hoe je de fluor carbon onderlijn aan de gevlochten hoofdlijn bindt
  3. Lood, in dit geval een 7 grams pencil weight, het voordeel is dat je hiermee snel in hoogte/ diepte kan variëren, ook dit wordt keurig uitgelegd.
  4. Hengel, 3-14 grams, met een flexibele top en een iets stijver begin
  5. Een lekker licht molentje bijvoorbeeld maatje 15

En dan lekker dropshotten en jiggen maar! Fijne uitleg, lekker enthousiast en mooie roofvis!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.