Technieken vissen in de zomer op de rivier

Chris Chew van Fox Rage TV gaat op een snikhete zomerdag vissen op de rivier. De zomerse aanpak voor het vissen op baars en snoekbaars is net even anders dan wanneer de watertemperatuur lager is. Omdat de watertemperatuur op dit moment erg warm is moeten er andere technieken worden toegepast om de passieve vissen aan de haak te slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Texas Rig voor het overdags vissen, en een plug om in de latere uurtjes snoekbaars te vangen.

Chris begint te vissen met een shad en een loodkop, maar dit levert niets op. Hij besluit om het roer om te gooien en eens met een Texas Rig te vissen. Op de Texas Rig plaatst Chris een Critter, dat is een kreeftimitatie. Chris weet uit ervaring dat de Texas Rig met een Critter veel baars en snoekbaars oplevert. Chris probeert het later ook met een Ratlin’ Hornet en vlak achter de kribkop lag een kleine roofblei die maar al te graag het ‘kreeftje’ naar binnen wilde schuiven.

Technieken vissen in de zomer


Chris werpt met de Texas Rig langs de stenen en laat zijn Critter over de bodem langzaam terugkomen. De verstopte ‘weedless’ haak in de Critter is zeer geschikt om begroeid water te bevissen. Zodra je beet hebt schuift de haak volledig uit het kunstaas en kun je de vissen tóch goed haken. Chris werpt zijn kunstaas uit tussen de kribvakken, net uit de stroming en bij een zanderige bodem. Dit soort wateromstandigheden zijn perfect voor het trage binnenvissen van de Texas Rig.

De Texas is een prima techniek om in Nederlandse wateren roofvis te vangen in de zomer. De Texas Rig begint met een bulletweight, dat is een kogelvormig lood dat vrij over je lijn kan bewegen. Daarna volgt een kraaltje, dit zorgt voor een tikkend geluid bij het binnenhalen en dit zorgt ervoor dat het meer opvalt in het water. Na dit kraaltje volgt er een Offset hook. Dit is een haak die verstopt zit in het kunstaas, ook wel de weedless montage genoemd. Deze haak montage zorgt ervoor dat je gemakkelijk langs obstakels kunt vissen zonder vast komen te zitten. Zodra het kunstaas, in dit geval de critter, terechtkomt in de bek van een roofvis, komt de haakpunt tevoorschijn en kan de haak worden gezet.

Chris vist de Texas Rig graag langzaam binnen bij het vissen in de zomer. Hij laat deze Texas Rig zakken naar de bodem en haalt deze dan langzaam binnen. Zeker met kreeftimitaties zoals degene die Chris vandaag gebruikt, is dit de ideale presentatie van het kunstaas om vis te vangen tijdens het vissen in de zomer op de rivier.

Materiaal vissen in de zomer

Chris gebruikt vandaag bij deze visserij de Jigger Finesse Terminator Pro, deze is 2.40m lang en heeft een werpgewicht van 7 tot 28 gram. Deze hengel heeft een subtiele top waardoor zelfs de zachtste aanbeten direct worden opgemerkt. Volgens Chris kan deze hengel het beste worden gecombineerd met een molen in het formaat 2500 met een gevlochten hoofdlijn van 10/00.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.