Snoekvissen met softbaits in de polder

In de polder is het met softbaits vaak goed snoekvissen. Maar hoe kan je softbaits het beste in de polder inzetten? In de video neemt Roy Schenk je mee naar de waterkant. Hij laat een aantal mooie stekken zien, legt uit hoe je er goed met softbaits kan vissen, en vangt een hele mooie snoek.

Tactiek snoekvissen met softbaits

Snoekvissen met softbaits is niet erg moeilijk. Maar er is wel een aantal zaken waar je op kan letten. Roy geeft een aantal handige tips. Zo legt hij uit dat het belangrijk is om zo strak mogelijk (aan de overkant) tegen de kant aan te gooien. Zo gaat je kunstaas namelijk twee keer over het de talud (overgang kant naar midden van het water). Snoek ligt vaak op het talud en zo heb je meer kans dat je ze vangt. Roy geeft verder aan dat hij zijn softbaits bewust met veel variatie binnenvist. Dan weer snel, dan weer langzaam. En wissel de snelheid tijdens het snoekvissen met softbaits ook eens af. Zo imiteer je een gewonde aasvis die op de vlucht is. Een andere tip die Roy geeft is om je hengel hoof te houden op ondiepe plekken. Zo loopt de softbait erg ondiep en kan je ook de meest ondiepe sloten afvissen.

Montage softbaits

Het fijne aan het snoekvissen met softbaits is dat je ze op veel verschillende manieren kan bevestigen. Zo kan je een zware of een lichte loodkop kiezen. Voor het snoekvissen in polders gebruik je meestal een niet te zware jighead of corkscrew jighead. Ook als je een stinger gebruikt dan heb je een duidelijke keuze. Prik je hem onder op de shad (buikzijde) of op de rug? In wat dieper water met niet veel planten is de buikzijde vaak goed. Ga je snoekvissen met softbaits in ondiep water? Dan kan het geen kwaad om de stinger op de rug te bevestigen. Zo haak je veel minder planten en vis je een stuk prettiger. Tot slot noemt Roy de mogelijkheid om een dubbele stinger te gebruiken. Voor softbaits die echt groot zijn (23 cm en groter) is een stinger die van twee dreggen is voorzien een aanrader. Zo verzilver je meer aanbeten.

Plezier van snoekvissen met softbaits

Het vissen met softbaits op snoek in de polder is prachtig om te doen. Je bevindt je lekker in de natuur. Daarnaast is het erg veelzijdig omdat het landschap een afwisseling is van sloten, vaarten, bruggetjes en zo nu en dan een sluisje. Hier kan je echt een dag lekker uitwaaien. Dat het goed vangen kan zijn blijkt maar weer eens. Het wil die dag niet echt goed maar toch vangt Roy een hele beste snoek. Dankzij de stinger is hij makkelijk te onthaken. En hier is het niet klaar mee. Na een volgende werp wordt er nog een mooie poldersnoek gevangen. Ze zijn donker van kleur en mooi sterk. Dit maakt het snoekvissen met softbaits in de polder extra bijzonder. Sofbaits die wij in dit geval onder andere aanraden zijn de Fox Rage Pro Shad, de Pig Shad, en de Spro Wob Shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.