Roofvis vangen in de herfst

In deze video geeft Sam Edmonds van FOX Rage TV een aantal tips over het vissen op roofvis in de herfst. De technieken en materialen verschillen per seizoen. Na het kijken van deze video weet jij wat de meest effectieve manier is om op roofvis te vissen in de herfst!

In deze maanden zakt de temperatuur en dit heeft invloed op het gedrag van de roofvis in de herfst. De rivier waar Sam vandaag vist is niet erg diep en er zijn veel waterplanten aanwezig. Met een zeer diep lopende plug is de kans groot dat je vast komt te zitten. Om die reden gebruikt Sam de drijvende Salmo Hornet. De rivier waar Sam deze kunstaas plug uitprobeert heeft een lichte stroming. Sam werpt bewist met de stroming mee en blijft lijn geven. Zo kan je extra meters meepakken die je normaal gesproken niet kan bevissen omdat je niet zo ver kan werpen. Sam zorgt er zo voor dat zijn kunstaas achter bijvoorbeeld een overhangende boom drijft waarna hij deze stek kan bevissen door hem binnen te halen. Werpend kom je niet op deze plek terecht, maak dus gebruik van de omstandigheden zoals de stroming!

Het gehele jaar vist Sam graag met creature baits, maar deze gebruikt vooral in de herfst om roofvis te vangen. De reden hiervan is dat tussen eind september en eind oktober de paringstijd is voor rivierkreeften. De rivierkreeften bewegen dan in grote getalen over de bodem en vormen een gewilde prooi voor baars Als je een groep met rivierkreeften hebt gevonden, is de kans op aanwezigheid van baars in dit jaargetij erg groot. Ook hier kan je mooi gebruik van maken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.