Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Statisch doodaas vissen

In deze video gaat Tamme Smit van ROX Rage TV Benelux in een zandwinput  in het noorden van Friesland statisch doodaas vissen op snoek. Het is ook mogelijk om actief met doodaas te vissen waarbij je de snoek actief opzoekt maar in deze video laat Tamme de passievere variant zien. Hierbij geeft hij uitleg geeft over de technieken en materialen die je het beste kunt gebruiken. Ook heeft Tamme het over hoe je het aas aanbiedt en welke materialen hij gebruikt.

Bij deze visserij heeft Tamme opgemerkt dat hij minder aanbeten krijgt dan bij de actievere variant. Maar de kans op écht grote snoeken is groter door de manier van vissen en het gebruik van grotere aasvissen.  Tamme verkent het water met een drijvende dieptemeter. Deze kun je aan je hengel monteren en dan kun je via een app de diepte zien en het bodemverloop in kaart brengen. Eenmaal het water goed in kaart gebracht, weet Tamme waar taluds liggen. Dit is naar zijn mening een hele goede stek statisch met doodaas snoek te vangen.

Materiaal statisch doodaas vissen

Tamme gebruikt bij deze visserij een rodpod met drie hengels. De hengel die Tamme hiervoor gebruikt is de FOX Rage Predator. Deze is voor het statisch doodaas vissen met grote aasvissen uitermate geschikt. Tamme combineert deze hengel met een molen in het formaat 10000 met een baitrunner. De montage begint met een Tungsten tube. Dit zorgt ervoor dat de laatste halve meter strak op de bodem ligt door het toegevoegde gewicht aan de hoofdlijn. Hieronder plaatst Tamme een speldje waaraan hij het loodje kan plaatsen. Vervolgens wordt er een Knot Buffer geplaatst, hier heeft hij een gaatje in geboord zodat zijn Tungsten tube hierin kan worden gemonteerd. 

De onderlijn die hij gebruikt bij het statisch doodaas vissen heeft twee dreggen. De achterste dreg plaatst hij door de staartwortel van de aasvis. Dit zorgt ervoor dat zelfs na een paar keer werpen, de aasvis nog steeds op de haak zit en niet losraakt. De tweede dreg plaats je in de rug van de aasvis. Zodra een vis de aasvis heeft gegrepen, schuift het loodje over je hoofdlijn waardoor er zo min mogelijk weerstand wordt ervaren door de roofvis. Dit vergroot je kans op vangen, zeker voor als er naast snoek een schichtige snoekbaars in de buurt is.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.