Roofvissen met creature baits

In deze video van FOX Rage TV legt Ben Smith uit hoe je het beste kan vissen met creature baits. De creature bait is een populair en veelzijdig soort kunstaas. Na het kijken van deze video weet je hoe je het beste kunt vissen met dit kunstaas, hoe je deze kunt monteren en hoe je hem het beste kunt binnenvissen.

Materiaal en montage

Een goede manier om met creature baits te vissen is met een bottom weight. Deze bevestig je middels de clip in de bottom weight met gemak aan je haak. De haak die je het beste kan gebruiken is een EWG (Extra Wide Gap) haak. Om het bait op je haak te zetten haal je eerst de haak door de neus van het kunstaas heen, je draait hem een slag, en haalt hem vervolgens weer terug door de creature bait. De laatste gaat het makkelijk door van tevoren even te kijken waar de haak naar buiten moet komen. Zo monteer je de haak zonder problemen en ben je klaar om te gaan vissen.

Hoe haal je de creature bait binnen?

Als je je creature bait hebt gemonteerd en klaar bent om te vissen, is het handig om te weten hoe je hem moet binnenhalen om de meeste kans op succes te hebben. Het is belangrijk om regelmatig te stoppen met binnenhalen en de creature bait te laten zakken naar de bodem. Zorg er wel voor dat er voldoende spanning op de lijn staat en dat je de hengel op een hoek van 45 graden houdt zodat je voldoende ruimte hebt om aan te slaan. Met de dropshot techniek laat je de dit veeli zakken naar de bodem en geef je erg kleine rukjes aan de hengel. Deze manier van vissen kun je deze enorm langzaam uitvoeren en werkt vaak goed op snoekbaars.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.