Snoekvissen vanaf de kant in het najaar

Veel vissers gaan vaker snoekvissen zodra de zomer voorbij is, omdat de watertemperatuur in de zomer vaak aan de hoge kant is om echt lekker te kunnen snoeken. In de maand september begint de temperatuur eindelijk iets te dalen en Chris Chew van Fox Rage kan dan ook niet wachten om weer te gaan snoekvissen. Chris geeft een aantal tips als het gaat om  zijn favoriete technieken, kunstaas en stekken om snoek te vangen vanaf de kant.

Het water waar Chris vist is erg diep en groot maar Chris kent dit water maar al te goed en hij weet een paar mooie taluds te vinden. Er staat een aardige wind op het water en het is zonnig met af en toe wat bewolking. De omstandigheden zijn volgens Chris perfect, maar levert het ook vis op?

Aas bij het snoekvissen

Chris gebruikt een Super Slick Shad van 23 centimeter, waarbij hij op de rug van de shad een stinger plaatst en onderaan de buik nog een dreg bevestigt. De jighead die Chris gebruikt is 15 gram. Hier kiest hij voor omdat hij graag wat dieper vist dan normaal op dit water. Deze shad zou je zelfs met een jighead van 5 gram kunnen vissen als je ondiep wilt vissen. Door de flexibele staart heeft hij zelfs bij lage inhaalsnelheden een prachtige actie. Als het water erg troebel is, zou je zelfs nog een spinnerblad toe kunnen voegen voor wat extra turbulentie en schittering in het water. In het najaar gebruikt Chris graag grote softbaits zoals de FOX Rage  Slick Shad en de Pro Grub omdat snoek in deze periode veel eetlust heeft. 

Hengel, baitcaster en vislijn

Chris vindt het fijne aan het snoekvissen aan de kant dat je erg weinig materialen nodig hebt in vergelijking tot bijvoorbeeld karpervissen. In feite heb je alleen een hengel, molen, kunstaas, schepnet, onthaaktang en een onthaakmat nodig. De hengel die Chris gebruikt is de Terminator Swimbait Special en deze is 2.30m lang. Door deze lengte kan hij gemakkelijk verdere worpen maken vanaf de oever. Zo kan hij meer water afvissen en maakt hij meer kans op aanbeten bij het snoekvissen vanaf de kant. De hengel combineert Chris met een stevige baitcaster met een dikke gevlochten hoofdlijn. Chris gebruikt een voorslag van fluorocarbon omdat het water waar hij vist relatief helder is. Een stalen onderlijn zou hierdoor te makkelijk worden opgemerkt.

Technieken snoekvissen vanaf de kant

Chris gebruikt graag een waadpak bij het vissen vanaf de kant. Op deze manier kan je meer stekken bereiken en je houdt uiteraard je voeten droog. Hij vist in zijn waadpak de kanten af en zoekt hierbij de taluds op met een arsenaal aan kunstaas. Als tip geeft Chris mee om altijd een zonnebril te dragen om zo een beter zicht te hebben op wat er onderwater gebeurt.  Wie weet kun je op deze manier nog nét die ene manoeuvre inzetten waardoor je de snoek wél kan verleiden tot een mooie aanbeet.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.