Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Tips voor het verticalen in de winter

Vincent Tobé legt in deze video van alles uit over het verticalen in de winter. Het uitvoeren van deze techniek verschilt behoorlijk per seizoen. Na het kijken van deze video weet jij hoe je deze techniek uitvoert en welk materiaal je hiervoor nodig hebt!

Waar vind je de snoekbaars in deze periode?

In de wintermaanden merkt Vincent dat snoekbaars zich meer in scholen beweegt dan in de warmere maanden. Om die reden gaat Vincent de diepere stekken opzoeken zoals ingangen van havens en grindputten rond een diepte van 8 á 9 meter. Als je merkt dat er geen roofvis aanwezig is op deze stekken, dan is het zaak om snel weer te verkassen. Vincent merkt regelmatig dat als er op een stek een snoekbaars wordt gevangen, de volgende niet lang op zich laten wachten.

Het kunstaas dat door Vincent wordt gebruikt om snoekbaars te vangen tijdens het verticalen in de winter, zijn vooral grotere shads. Bijvoorbeeld de Fox Rage Slick Shad is hier uitermate geschikt voor. Snoekbaars wordt aanzienlijk minder actief tijdens de wintermaanden. De energie die zij in het jagen steken, steken zij dan vooral in het vangen van grotere prooivis. Om die reden kiest Vincent voor  grote shads bij deze visserij. Vincent gooit uit vanaf zijn boot en laat zijn shad zo’n 10cm boven de bodem bungelen. Deze beweegt hij zo min mogelijk, dit is volgens hem de meest effectieve techniek om snoekbaars te vangen in de winter.

Materiaal verticalen in de winter

De hengelkeuze is erg belangrijk bij het vissen op grotere diepte. Omdat er relatief diep wordt gevist, kiest Vincent voor een strakkere hengel van 1.85m lang met een werpgewicht tot 50 gram. Het water waar Vincent deze techniek uitoefent is relatief diep en hard stromend. Daarom kiest hij voor een loodkop van 30 gram. Het is echter wel de bedoeling dat je zo licht mogelijk vist, zonder de controle te over de shad verliezen. Als je met een zwaardere shad vist dan  komt deze recht onder de boot te liggen. Het geluid van de boot en dieptemeter kunnen ervoor zorgen dat de snoekbaars argwanend wordt en je kunstaas links laat liggen. Met een lichtere shad, ligt deze net schuin onder je boot waardoor je meer aanbeten kan verwachten.

Vincent kiest voor een voorslag van fluorocarbon van 40/00. Hij kiest hiervoor omdat hij met een zwaardere hengel en een grotere shad vist tijdens het verticalen in de winter. Hij gebruikt fluorocarbon om zijn lijn te beschermen tegen eventuele obstakels of snoeken die zijn shad zouden kunnen pakken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.