Verticaal vissen winter

Verticaal vissen in de winter? Vang je dan wat? Jazeker, in de winter verticaal vissen levert vaal mooie snoekbaarzen op. Je moet alleen wel iets anders vissen dan in de zomer. In de video geeft Vincent Tobé tips voor het verticaal vissen op snoekbaars in de winter. Zijn belangrijkste tips zijn:

  • In de winter gaat de snoekbaars meer bij elkaar liggen. Ze zoeken elkaar op wat diepere plekken op. Denk aan havens, grindputten en afgravingen. Hier kan je dan het beste verticaal kaan vissen op snoekbaars. Dieper dan een meter of 10 hoef je echter niet op te zoeken. Dat is ook voor snoekbaars aan de diepe kant.
  • Beweeg het verticaal vissen in de winter aas zo weinig mogelijk. Breng je kunstaas tot ongeveer een centimeter of 10 boven de modem en beweeg het kunstaas een klein beetje heen en weer. Dat is vaak al genoeg voor een aanbeet.
  • Vis je in diep water? Kies dan een wat strakkere hengel. Dan het het makkelijker om je kunstaas goed aan te voelen en de haak te zetten.
  • Probeer eens wat lichter te verticaal vissen in winter. Neem een jigkop van een lager gewicht en dan beweegt je kunstaas vaak wat natuurlijker heen en weer. In de winter kan dit voor extra aanbeten zorgen.
  • Probeer verschillende soorten kunstaas uit. Softbaits met een schoeptstaart of met een vorkstaartje? Alles verticaal vissen in de winter, probeer het gewoon uit. Wissel in het begin flink af zodat je ziet wat het beste werkt.
  • In de winter verticaal vissen op snoekbaars gaat vaak goed met wat groter kunstaas. De snoekbaars spaart zijn energie, is minder actief, maar als hij dit wel is dan doet hij dat vooral voor en flinke prooi. Voor een shad van 15-18 centimeter deinst de snoekbaars in de winter dan ook zeker niet terug. Pas je onderlijn wel aan. Met wat groter zwaarder kunstaas mag je gerust een wat dikkere (fluorocarbon) onderlijn gebruiken.

Al met al zeer nuttige tips voor het verticaal vissen op snoekbaars in de winter. Hier zal je vast en zeker wat aan hebben.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.