Vissen op baars op het kanaal

Momenteel leven wij in een chaotische wereld. Zo nu en dan moeten we ²even ons hoofd leeg maken door een paar uurtjes te vissen. Om die reden is de hoeveelheid sportvissers het afgelopen jaar sterk toegenomen. Deze nieuwe sportvissers willen natuurlijk graag zo effectief mogelijk vissen en onze tips kunnen hen daarbij helpen. Vandaag gaan we het hebben over het vissen op baars in kanalen. Ben Humber van FOX Rage TV geeft een aantal tips in deze video.

Baarsvissen hoeft geen dagbesteding te zijn. Op een dag kun je makkelijk een uurtje vrijmaken om in de buurt een hengeltje uit te gooien, Dit werkt positief door op je gemoedstoestand. Eenmaal aangekomen bij het kanaal, is het handig om te weten met welk kunstaas je begint en welke technieken je hierbij toepast.

Welke stekken zoek je op?

Ben zoekt graag structuren op in het water zoals bruggen, overhangende bomen en sluizen. Watertoevoer zoals een sluis zorgt voor extra zuurstof in het water wat zeer belangrijk is, zeker als het buiten warm is. Ook kan het zorgen voor een verandering in watertemperatuur en een verandering van de kleur van het water. Dit betekent overigens niet dat baars alleen maar te vinden is bij dit soort structuren. Op kanalen waar veel hengeldruk is kunnen ze ook goed in open water liggen. Let daarom goed op activiteit op het water zoals springende prooivisjes. Zo worden goede stekken ineens zichtbaar.

Welk kunstaas voor baars op het kanaal?

Ben vist graag op baars met kleine softbaits met een lichte jighead van rond de 2 gram.  Het water in het kanaal waar Ben vist is redelijk troebel. Daarom vist hij graag met een fel gekleurde softbait. In troebel water valt dit soort kunstaas simpelweg meer op. Is het kanaal relatief helder? Dan kom je misschien beter uit de voeten met een natuurlijk gekleurde softbait. Als Ben een stek heeft uitgekozen past hij verschillende technieken toe. Hij kan verticalen, waar hij aan de kant staat en zijn kunstaas voor hem laat zakken waarna hij deze herhaaldelijk op en neer haalt boven de bodem. Levert dit niets op, dan gaat hij werpend vissen waarbij hij eerst stekken links uitvist en geleidelijk naar rechts toewerkt.

Materiaal baarsvissen op het kanaal

Er zijn veel verschillende soorten hengels en molens die je kunt gebruiken bij het baarsvissen. Bij het baarsvissen is het belangrijk om zo licht mogelijk te vissen. Dit betekent een molen in het lichtste formaat in combinatie met een lichte hengel. Ben gebruikt graag een molen in het formaat 1000 en een hengel met een werpgewicht tot ongeveer 15 gram. Ook een goed schepnet, een onthaakmat, een kniptang en een onthaaktang zijn een must om bij je te hebben. 

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.