Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Tips voor bij het kanaalvissen

Kanaalvissen is de primaire bezigheid van Sam Edmonds. Dit is een uitdagende en spannende manier van roofvissen. Sam is zeer ervaren als het gaat om kanaalvissen hij deelt zijn kennis graag met de wereld.

Een stek waar je hoogstwaarschijnlijk roofvis tegen zal komen bij het kanaalvissen, is vlakbij de kant. Dit zijn plekken waar je met enige regelmaat een overhangende boom of waterplanten tegenkomt. Om deze plekken goed te kunnen bevissen, besluit Sam een Texas Rig te gebruiken. Hierbij is de haak is zodanig op de softbait gemonteerd dat de kans dat je vast komt te zitten echt minimaal is. Als je dezelfde worp zou maken met bijvoorbeeld een crankbait is de kans veel groter dat je kunstaas verspeelt. Ook bruggen en overhangende bomen of struikjes zijn goede plekken om te vissen Er zijn onderwater echter ook veel goede stekken die je niet meteen vanaf de kant ziet. Denk bijvoorbeeld aan taluds. Dit zijn vaak goede stekken om op baars te vissen.

Vaak hebben de stekken bij het kanaalvissen weinig beschutting. Dit betekent dat je op een dag met veel wind misschien toch liever een meer beschutte plek opzoekt. Op winderige dagen vist Sam graag met crankbaits en spinners. Als je deze soorten kunstaas binnenvist, voel je veel meer vibratie in de hengeltop en houd je beter contact met het kunstaas. Op die manier is de kans kleiner dat je misslaat omdat je direct contact hebt met je kunstaas.

Als je merkt dat de roofvis niet goed reageert op de hard- of softbaits die je gebruikt, overweeg dan eens om met kleiner kunstaas te vissen. Dit geeft je de kans om roofvis van elk formaat te vangen waarbij de kans op een grote roofvis blijft bestaan. Het variëren van kunstaas aan de waterkant maakt vaak het verschil tussen vangen en niet vangen bij het kanaalvissen. Let ook eens op de andere vissers en probeer eens wat anders om dressuur te doorbreken. Merk je bijvoorbeeld dat veel mensen op het kanaal met de dropshot techniek vissen? Probeer dan bijvoorbeeld een crankbait. Als de roofvissen op dit water de laatste tijd veel worden bevist met de dropshot techniek, bestaat de kans dat zij de volgende keer wel twee keer nadenken voordat ze jouw bungelende softbait te grijpen zullen nemen. Een crankbait zou dan wel eens de sleutel tot succes kunnen zijn.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.