Vissen met snoekbaars shads

In deze video bezoekt Dick van Hattem de Nederlandse rivieren op zoek naar snoekbaars. Dick zal dit doen vanuit de boot met verschillende soorten snoekbaars shads. Het is een koude dag op de rivier, de omstandigheden zijn niet makkelijk. Er staat aardig wat wind en het water is iets te helder. Dick legt uit hoe je het beste in deze weersomstandigheden snoekbaars kunt vangen.

Dit is een visserij die het beste ’s winters kan worden beoefend. Vanaf november wordt het snoeken een beetje tam, om die reden vist Dick vanaf half november tot eind februari merendeels met snoekbaars shads op ‘vadertje glasoog’. Vanaf maart vist Dick op een mix van snoekbaars en snoek. Wil je meer weten over het verticaal vissen in de winter? Bekijk de tips!

Materiaal vissen met snoekbaars shads

Snoekbaars hengels komen in verschillende soorten en maten. Dick vist vandaag met de Ti PRO Jigger Finesse van 2.40m. Deze hengel heeft een werpgewicht van 7 tot 28 gram en is prima voor de meeste snoekbaars shads. Deze hengel lijkt misschien wat lang voor het verticalen, volgens Dick heeft een langere hengel  het voordeel dat je de haak wat beter vast kunt zetten. De hengel is licht, het gevoel in de top is erg subtiel waardoor je iedere aanbeet met uiterste precisie voelt. Het formaat molen dat wordt gepaard met deze hengel is 1000 uit de Prism serie.

Techniek voor verticalen met shads

Hoe vang je het meeste met snoekbaars shads bij het verticalen in de wintermaanden? Dit kan voor ieder persoon anders zijn, maar Dick geeft je als tip mee; less is more. Hoe minder je beweegt, hoe meer je vangt. Je hoort tevens vaak dat de bijhengel die los in de steun staat, dat daar de meeste en de grootste vissen op worden gevangen. Dick houdt zijn snoekbaars shads vaak stil, zo krijgt hij de meeste aanbeten. Juist door niet te bewegen, lijkt de shad erg natuurlijk. Er is in de natuur geen enkele vis die de hele dag op en neer zwemt boven de bodem. Weinig bewegen is de sleutel tot succes voor Dick, de schoepstaart van de snoekbaars shad zal van nature al bewegen door het bewegende water. Juist doordat de shad stil hangt, kunnen ze hem heel trefzeker pakken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.