Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Fox Rage

Fox rage hengelsport

Fox Rage is een van de grote merken in roofvis land. Met name hun shads en andere softbaits zijn erg geliefd bij vissers. Hieronder omschrijven we waar Fox Rage vandaan komt, waar het merk voor staat, en wat hun meest bekende producten zijn voor het vissen op roofvis.

Achtergrond Fox Rage

Fox Rage maakt deel uit van Fox International, wat een bedrijf is Essex (Engeland). Het is in 1967 opgericht door Cliff Fox. Sinds die tijd gaat het erg goed met het bedrijf en heeft het vestigingen opgericht in meerdere Europese landen en werken er meer dan 100 mensen. Ook levert het bedrijf aan niet-Europese landen zoals de Verenigde Staten, Rusland en Japan. Waar Fox International ook producten voor het vissen op karper en witvis heeft, is voor ons de roofvislijn het meest interessant. Deze lijn van producten staat bekend als de Fox Rage lijn. Kenmerkend voor hun producten is dat ze innovatief zijn, bekend staan als hoogwaardig (men streeft naar de beste kwaliteit), en dat ze ontwikkeld zijn in samenwerking met topvissers. De producten omvatten in principe alle producten waar de visser op roofvis behoefte aan heeft (kunstaas, hengels, molens, lijnen, tassen, netten, dood-aas producten, etc..). Hieronder gaan wij nader in op de bekendste softbaits, hardbaits, hengels en molens.

fox rage kunstaas kopen

Fox Rage shads en softbaits

Als het gaat om shads en andere softbaits dan kunnen we stellen dat Fox Rage het topmerk is waar vissers graag mee vissen op snoekbaars, snoek en baars. Dit is vele jaren zo en de verwachting is dat dit niet wel even zo zal blijven. Deze goede naam heeft Fox Rage vooral aan een aantal shads te danken:

  • De Zander Pro Shad. Deze shad heeft enorme furore gemaakt bij vissers op snoekbaars. De vorm van deze shad. imiteert de ideale prooivis voor snoekbaars en zijn actie is elk jaar goed voor heel wat vangsten.
  • De Pro Shad. Deze shad wordt met name gebruikt voor het vissen op snoek, al hoewel er met de kleinere maten ook flink wat snoekbaars en baars worden gevangen.
  • De Spikey Shad. Een shad die is voorzien van heel veel kleine stekeltjes. Daardoor veroorzaakt hij niet alleen veel ruis onder water maar voelt hij ook aan als een natuurlijke prooi. Perfect voor baars en snoekbaars!
  • De Fox Rage Slick Shad. Deze slanke shad is een echte ‘killer’ voor baars en snoekbaars gebleken. Hij kan met alle moderne technieken worden gevist.
  • De Pro Grub. Dit Fox Rage kunstaas combineert een shad met de staart van een twister. Hij schiet flankend door het water waarbij de staart al snel de aandacht trekt.
  • De Fox Rage Replicant. Dit is een prachtige lijn van swimbaits die als geen ander prooivis imiteren. Zowel verkrijgbaar als voorn, baars, en snoekimitatie.

Fox Rage pluggen

Fox Rage heeft ook een aantal erg goed vangende kunstaas pluggen. Het gaat om modellen die al een aantal jaren bestaan en steeds een flinke update hebben gehad. Daardoor zijn hun actie en kleuren keer op keer verbeterd. De bekendste pluggen zijn:

  • De Slick Stick. Deze slanke plug is echt doorgebroken als roofblei vanger. Maar ook snoekbaars, baars en snoek worden goed met de Slick Stick gevangen. Dankzij zijn slanke vorm en uitgebalanceerde gewicht kan je deze plug erg ver werpen.
  • De Fox Rage Hitcher. Deze plug is een begrip onder snoekvissers. De Hitcher is zowel in een meerdelige (jointed) als eendelige variant te krijgen. Alle modellen hebben een fraaie breed uitslaande beweging en kunnen perfect worden gebruikt voor slepend en werpend vissen.
  • De Funk Bug. Het vissen met kleine kunstaas pluggen is steeds populairder. Zoek je een goede kleine plug? Dan is de Fox Rage Funk Bug een goede keuze. Hij schiet al trillend door het water en verleid zo roofvissen zoals baars, roofblei, snoekbaars en kopvoorn.

Hengels en Molens

Het motto van Fox Rage als het gaat om hengels en molens is om zoveel mogelijk voor een zo aantrekkelijk mogelijke prijs te geven. Daartoe maakt men onder andere gebruik van twee productlijnen: de Warrior lijn en de Prism lijn. De hengels en molens van de Warrior lijn zijn relatief het meest goedkoop. Je koopt veel hengel en molen voor weinig geld. Kwalitatief zijn deze echt prima en worden er hele grote roofvissen mee gevangen. Voor de roofvisser die wat meer eisen stelt aan zijn materiaal is er de Fox Prism lijn. Deze hengels en molens zijn wat duurder, maar bieden daar extra kwaliteit voor kwaliteit. Alle hengels en molens van Fox Rage zijn samen met vissers op roofvis ontwikkeld en blinken dan ook in in het vissen met kunstaas en/of doodaas. Vissers die met deze hengels en molens vissen zijn er erg tevreden over en blijven veelal jarenlang trouw aan het merk.

Video’s

Fox Rage maakt met regelmaat fraaie video’s om vissers te informeren over haar producten. Ook komen vistechnieken hier vaak bij een bod. Hieronder zie je ter inspiratie enkele video’s:

Een greep uit ons fraaie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.