Spinner kunstaas

spinner kunstaas fox rage

Spinners zijn een van de meest bekende soorten kunstaas. Wat maakt een kunstaas spinner zo goed? En wat voor spinner kies je? Hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is een kunstaas spinner?

Een kunstaas spinner bestaat uit een stalen stangetje met daarop een body waar een metalen spinnerblad omheen draait. Aan het uiteinde van de spinner bevindt zich een dreg of een enkele haak. Spinners ontlenen hun vangkracht uit het draaien van het spinnerblad. Door hem in te werpen en binnen te halen draait het spinnerblad om de as van de spinner. Hierdoor ontstaan veel wervelingen onderwater. Deze wervelingen trekken de aandacht van roofvissen, waarschijnlijk omdat ze iets hebben van een prooivisje in nood. Spinnerbladen zijn er in diverse vormen . De meer bolle vormen zorgen voor veel weerstand en wervelingen. Ze zijn erg geschikt voor stilstaand of langzaam stromende water. Slankere spinnerbladen zorgen ook voor veel wervelingen maar zorgen voor net wat minder weerstand. Daarom worden ze meer in stromend water gebruikt. De body van een kunstaas spinner kan uit de stalen draad zelf bestaan of echt zijn uitgerust met een metalen body. Wanneer er sprake is van een (verzwaarde) body dan is de spinner vooral geschikt voor stromend en/of dieper water. Hij blijft dan namelijk meer op koers liggen omdat hij net wat zwaarder is. Goed voorbeelden hiervan zijn de Mepps Aglia spinner en de Blue Fox Vibrax spinner. Tot slot noemen we dat er ook spinners met twee spinnerbladen zijn. Deze zogenaamde tandem spinners worden vooral veel gebruikt voor het vissen op snoek.

Spinner kunstaas kiezen

Het aanbod spinners is groot, zeker in onze webwinkel. Welke keuze moet je maken? De grootte van het kunstaas is ook hier weer van belang. Ga je vissen op forel, kopvoorn, winde en kleinere baars? Dan zijn kleine spinnertjes van 3 – 4 centimeter prima. Wil je grotere baars, snoekbaars en roofblei vangen? Dan kan je beter voor een lengte van 4 – 6 centimeter gaan. Ook een tailspinner kan je dan erg goed gebruiken. Ben je van plan te gaan snoek vissen? Dan kan je zonder probleem spinner kunstaas kiezen van 6 centimeter en groter. Denk bijvoorbeeld aan de Mepps Lusox of de Ondex spinner. Ook tandem spinners worden als erg goed snoek kunstaas gezien. Naast de lengte is er ook nog de kleur die je mee dient te nemen bij je keuze. Kies je een natuurlijke kleur zoals goud en zilver? Deze schitteren flink in het water en lijken daarmee op prooivis. Soms werken felle kleuren juist weer wat beter. Deze laatste doen het relatief goed troebelere viswateren. Ze lokken door hun felle kleur ook de agressie van de roofvis uit. Van tevoren is het niet altijd makkelijk in te schatten wat voor spinners het goed doen. De meeste vissers nemen dan ook verschillende soorten en kleuren mee. Zo kan je zelf ervaren wat op je visdag het beste werkt.

Een greep uit ons fraaie spinner assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.