Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Gul vissen winter

gul vissen winter

Gul trekt in de winter naar dieper water toe. Dit betekent dat veel strandvissers het even voor gezien houden. Toch zijn er plekken in de Benelux waar het prima gul vissen in de winter is. We verlaten het strand, de pieren en de havenhoofden en richten ons op de kanalen en wateren waar containerschepen actief zijn.

Gul vissen diep water

Net als zoetwatervissen hebben de meeste zeevissen een voorkeur voor warmer water. Dit betekent dat ze in de winter wegtrekken uit de relatief koudere ondiepe wateren en op zoek gaan naar de diepte. Diepe wateren bevinden zich veelal ver buiten de kust maar laat je hier niet door misleiden. Met name daar waar je containerschepen ziet (omgeving Rotterdam, bijvoorbeeld de Nieuwe Waterweg en het Callandkanaal) kan je in de winter nog uitstekend op gul vissen. Probeer hierbij in de scheepvaartroute te gul vissen (tussen de boeien). Dan zit je gegarandeerd in het diepe water waar de gul, maar ook wijting, in de winter verblijven.

Materiaal gul vissen

Voor het gul vissen gebruiken we strandhengels van een meter of 4. Hiermee kunnen we prima ingooien. Het lood dat we gebruiken heeft zeker in wateren met veel zeevaart een gewicht van een gram of 150,  waarbij we voor een hoofdlijn van 40/00 kiezen. Een fluorocarbon onderlijn van 50/00 en een haak met de maat 2/0 maken het geheel af. Met meer haken vissen kan, maar dat vergroot wel de kans op in de war gooien. Als aas voor het gul vissen kan je zeevis kunstaas gebruiken maar in de winter kiezen we liever uit zeepieren, zagers, pijlinktvis, reepjes inktvis, krab, of mesheften. Een goede stevige hengelsteun is daarnaast ook een aanrader.

Gul vissen tactiek

Om met succes te gul vissen, is een geplande aanpak aan te raden. Ten eerste variëren we de plekken waar we ingooien. Soms werkt iets dichterbij beter, soms geven de verre afstanden de doorslag. Ten tweede variëren we ons aas bij het gul vissen. Denk hierbij ook aan combinaties op dezelfde haak, een ‘mix’ van aassoorten werkt in sommige dagen prima. Ten derde kijken we goed waar andere visser gul vissen en bij voorkeur ook gul vangen. Als er niet tot nauwelijks wordt gevangen is het misschien goed om te verkassen.

Zeevis kunstaas:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.