Spinnerbait

spinnerbait berkley

De spinnerbait is bij veel roofvissers geliefd. Maar wat maakt dit kunstaas zo goed? En welke kan je het beste kiezen? Hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is een spinnerbait?

Een spinnerbait ziet er bijzonder uit. Aan een stalen stang die zich naar boven en beneden vertakt, bevinden zich een of meerdere spinnerbladen en een body met een enkele haak. De body bestaat meestal uit een felgekleurde jighead die is bedekt met siliconen strengen. Deze wapperen in het water en zorgen met de spinnerbladen voor actie. De spinnerbait komt oorsponkelijk uit de Verenigde Staten. Daar is hij ontwikkeld om goed te kunnen vissen in water met veel begroeiing. En dat is nu juist waar ze vaak voor worden gebruikt. Omdat ze maar 1 haak bezitten die ook nog eens is verpakt in de siliconen stringen, zal je er niet snel vast mee komen te zitten. Dit zorgt dat je ook in plantenrijk water prima uit de voeten kunt. We merken echter op dat dit zeer zeker niet betekent dat je er alleen in de zomer mee kan vissen. Een spinnerbait vangt het hele jaar door vis. Zeker in water waar veel met pluggen en shads wordt gevist, zorgt hij vaak voor succes. Ze werken dus vaak goed in water waar veel dressuur is.

Spinnerbait kiezen

spinnerbait berkley nieuw
Spinnerbaits zijn er in veel kleuren

Er zijn verschillende soorten spinnerbaits. Welke kan je het beste kiezen? Lange tijd hebben vissers gedacht dat je alleen op snoek met dit kunstaas kan vissen. Tegenwoordige weten we wel beter. Zo is de spinnerbait ook heel goed kunstaas voor het vissen op grote baars. Afhankelijk van op wat voor soort vis je gaat vissen, kan je het beste een keuze maken. Als je snoek wil vangen kan je gerust een flinke spinnerbait uitkiezen. Voor baars zijn juist de kleine maten meer geschikt. Kijk er trouwens niet raar van op als je ook baars met een wat grotere spinnerbait vangt. Baars is niet bang voor groter kunstaas en zeker niet voor een flinke spinnerbait. Wat betreft de hengel die je het beste kan gebruiken voor dit kunstaas raden wij de spinhengel aan. Deze zijn zeer geschikt voor het werpen en binnenvissen van dit fraaie kunstaas.

Video:

In de onderstaande video van Fox Rage zie je meer over spinnerbaits:

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.