Streetfish hengel

streetfishing hengel

Streetfishing is een vorm van kunstaas vissen waarbij je met een lichte hengel in een stedelijke omgeving vist. Wat voor hengel hoort hierbij? Hieronder geven we je tekst en uitleg over de streetfish hengel.

Wat is een streetfish hengel?

Kenmerkend voor streetfishing is dat je met een niet te lange, lichte hengel vist, die dun is en een redelijk strakke actie heeft. Het werpvermogen van deze hengel is meestal maximaal een gram of 25. Minder kan ook, maar meer is niet echt nodig. Dit komt omdat je bij het streetfishen met vrij lichte softbaits en andere soorten kunstaas vist. In een stedelijke omgeving is de ruimte om je heen vaak beperkt. Denk maar eens aan het vissen onder een brug, bij sluisjes, of langs een kade waar bijvoorbeeld fietsen staan. Een korte hengel is dan het meest handzaam. Vandaar dat een streetfish hengel meestal tussen de 2.10 en 2.30 lang is. Een belangrijke vraag die dan nog over blijft is of de streetfishing hengel echt een apart type hengel is? Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Er zijn inderdaad merken die speciale streetfish hengels aanbieden. Deze zijn geschikt voor de meeste technieken die je bij deze visserij toepast. Dit wil echter niet zeggen dat je met andere type hengels niet kan streetfishen. Zo worden de jig en droptechniek vaak bij streetfishing gebruikt. Je kan dus prima een jighengel of dropshothengel gebruiken. Dit geldt zonder ook voor een wat lichtere spinhengel. Ook deze kan je goed gebruiken om te streetfishen, zolang hij maar niet te lang en zwaar is.

Bijpassende molen en vislijn

Omdat een streetfish hengel niet te lang en vrij licht is, zal je een molen moeten kiezen die hier goed bij past. Verreweg de meeste vissers kiezen in dit geval een molen in de maat 1000 of 2000. Een hengel met een lengte van 2.10 gaat goed samen met een maat 1000 molen. Is de hengel wat langer en daarmee ook wat zwaarder, dan misstaat een molen in de maat 2000 niet. Wat betreft de keuze voor de vislijn kan je hier mooi op inspelen. Bij een streetfish hengel en een molen in deze maten kan je het beste voor een niet te dikke lijn kiezen. Denk hierbij aan 10.00. Dat is een prima dikte. Sommige vissers nemen liever een 8/00 lijn als er geen obstakels in het water aanwezig zijn. Zijn de omstandigheden wat zwaarder dan zou je aan 12/00 als vislijn kunnen denken. Tot slot noemen we de onderlijn. De meeste streefishing vissers gebruiken fluorocarbon (30/00 of 35/00 dik) of een hele dunne stalen of titanium onderlijn. Zo vis je soepel maar heb je ook nog wat extra’s in huis mocht er een hele dikke roofvis bijten.

In onze webwinkel hebben wij goede streetfish hengels. We helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.