Tailspinner

tailspinner berkley

De tailspinner is een kunstaasje dat flink aan populariteit heeft gewonnen. En dat is niet vreemd want je kan alle soorten roofvis met dit kunstaas vangen. Maar wat is een tailspinner nu precies? En welke kan je het beste kiezen? Hieronder vertellen wij je er graag meer over.

Wat is een tailspinner?

Een tailspinner bestaat uit een compacte body van metaal waar aan de achter/staartkant een spinnerblad is bevestigd. Sommige merken leveren hem ook met twee spinnerbladen. Onder aan zijn body hangt meestal een dreg maar dit kan ook een tweetands haak of een enkele haak zijn. Door hem in te werpen en binnen te vissen beweegt hij zich dankzij het spinnerblad wervelend en schitterend door het water. Daarmee trekt hij de aandacht van hongerige roofvissen. Omdat de tailspinner compact is kan je er ver mee werpen. Dit maakt hem erg geschikt voor het vissen op groter water. Dit geldt al helemaal voor modellen die wat zwaarder zijn. Hij blijft door zijn compacte vorm mooi op koers. Dit betekent dat je hem ook goed in kan zetten in stromend water. Denk hierbij aan rivieren maar ook beken en smalle stroompjes.

Tailspinner kiezen

tailspinner meerval
Ook meerval vang je met een tailspinner

Er zijn heel wat tailspinners te krijgen. Welke kan je het beste kiezen? Je keuze wordt vooral bepaald door de lengte en het gewicht van de tailspinner. Wil je op forel vissen? Dan raden we kleine lichte modellen aan. Denk hierbij aan een tailspinner van 3 tot 4 centimeter en een een gewicht van een gram of 4. Ook voor baars kan je deze goed gebruiken. Vis je op baars in groot diep water? Dan kan je gerust voor een model van 4 – 5 centimeter gaan, waarbij een gram of 8 a 10 echt niet vreemd is. Voor snoek en snoekbaars gebruiken wij meestal nog wat grotere modellen. Een tailspinner van 6 of 7 centimeter is prima voor deze roofvissen. Afhankelijk van de diepte van het water kan je dan het beste een lichtere of zwaardere versie kiezen. Wij vissen de tailspinner bij voorkeur met een niet te zware spinhengel. Deze werpen en vissen het meest prettig. En omdat de omstandigheden waarin we vissen nog wel eens verschillen nemen we altijd een paar kleuren mee. Zo kan je aan de waterkant afwisselen en merk je snel genoeg welke kleur die dag het beste vangt.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.