Kunstaas lepel techniek

Kunstaas lepel rapala

Kunstaas lepels zijn een uitstekend aas om mee te vissen op roofvis. Ze laten zich ver werpen en schitteren door het water als je ze binnenvist. Met wat handige tips ga je de techniek van het lepel vissen nog beter beheersen. Wij zetten deze tips voor je op een rij.

Kunstaas lepel vissen basistechniek

Het gebruik van een kunstaas lepel is niet moeilijk. Na het inwerpen haal je hem rustig binnen. Door zijn vorm, die meestal wat golvend is, zal hij al blinkend naar je toe komen. Zo imiteert hij een opvallend prooivisje waar roofvissen graag hun tanden inzetten. En om er zeker van te zijn dat je alle lagen van het water afvist kan je zoals op de afbeelding te zien de hoogte van het binnenvissen afwisselen.

kunstaas lepel verschillende diepte

Houd je hengeltop hoger om de kunstaas lepel hoog binnen te vissen. Houd de hengeltop laag om de kunstaas lepel dichter tegen de bodem binnen te vissen. Zo vis je effectief alle waterlagen af.

Kunstaas lepel golfbeweging

Maar je kan nog meer uit het vissen met een kunstaas lepel halen. Roofvissen zijn extra alert op prooien die afwijkend gedrag vertonen. Je kan dit zelf eenvoudig bereiken door je hengeltop op en neer te bewegen op het moment dat je de lepel binnenvist.

kunstaas lepel golfbeweging

Zoals de afbeelding laat zien zal de lepel dan een golfbeweging door het water maken. Hierdoor valt hij niet alleen extra op maar je zorgt er ook voor dat hij door meerdere waterdieptes komt. Dit maakt de kans op een mooie aanbeet alleen maar groter. Probeer het maar eens.

Dwarreltechniek kunstaas lepel

En wil je twijfelende roofvis helemaal verleiden? Dan kan je met je kunstaas lepel de dwarreltechniek eens proberen. De afbeelding hieronder geeft aan hoe dit in zijn werk gaat.

kunstaas lepel dwarreltechniek

Je vist de lepel binnen en plotseling stop je daarmee. Door de vorm van de kunstaas lepel zal deze niet als een baksteen zinken maar als het ware naar beneden dwarrelen. Omdat lepels vaak gouden en zilveren kleuren hebben geeft dit onderwater fraaie schitteringen. Een roofvissen zien het gebeuren en besluiten niet zelden om dit dwarrelende rare visje te grijpen. Vandaar dat de dwarreltechniek een groot voordeel van het vissen met kunstaas lepels is.

Een selectie van ons mooie lepel assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.