Kunstaas vissen techniek

kunstaas vissen techniek molen

Vissen met kunstaas zoals  kunstaas pluggen, spinners en shads is een leuke bezigheid. Je staat lekker aan de kant van het water en hoopt door het binnenhalen van je kunstaas een mooie snoek, snoekbaars, baars of andere roofvis te vangen. Toch vangt de ene visser vaak meer dan de andere. Naast de keuze voor het kunstaas zelf kan dit met de gehanteerde techniek te maken hebben.

Kunstaas vissen basistechniek

Kunstaas vissen begint met het rustig inwerpen van je kunstaas. Zoek bij voorkeur plekken uit waar je verwacht de roofvis te vinden. Bruggen, riet, afwisselingen in de oever. Allemaal prima plekken om je kunstaas naar toe te werpen. Zodra het kunstaas het water raakt heb je de keuze of je het direct binnen gaat vissen of, in het geval van zinkend kunstaas, eerst naar de juiste diepte laat zinken. Vervolgens is het de kunst om het kunstaas niet te snel binnen te vissen. Probeer het kunstaas anders eerst even voor je voeten in ondiep water voordat je in hebt gegooid. Dan zie je al snel wat ongeveer de optimale snelheid van binnenhalen is. Als je die weet dan haal je in ieder geval het maximale uit de actie van het kunstaas als je gaat kunstaas vissen.

Kunstaas vissen afwisseltechniek

Maar er is meer dan alleen het op de juiste snelheid binnenhalen van je kunstaas. Je kan tijdens het kunstaas vissen namelijk bewust voor wat afwisseling zorgen. Dit kan ten eerste door de snelheid van het binnenvissen van het kunstaas onverwacht af te wisselen. Geef je kunstaas wat snelle slagen en het spurt naar je toe. Of stop ineens met binnenvissen. Zeker bij drijvende pluggen zorgt dat vaak voor mooie aanbeten. Naast de snelheid van binnenvissen is het zeker ook aan te raden om bij het kunstaas vissen regelmatig van kunstaas te wisselen. Het ene kunstaasje doet het de ene dag goed terwijl er de andere dag minder vissen naar grijpen. Zorg dus dat je verschillende soorten kunstaas bij je hebt. Hiermee bedoelen we niet alleen verschillende kleurenvarianten maar ook echt verschillende soorten kunstaas. Met wat pluggen, spinners, jerkbaits en shads in je viskoffer kan je alle kanten op. Wissel ze af en je merkt al snel wat tijdens een dagje kunstaas vissen het beste loopt.

kunstaas vissen techniek baars

Kunstaas vissen hengeltechniek

Tot slot merken we op dat je met de vishengel zelf tijdens het kunstaas vissen invloed hebt op je vangsten. Veel vissers vergeten dat de stand en de beweging van je hengel direct een invloed hebben op het kunstaas waar je mee vist. Als je je hengel heen en weer beweegt dan volgt je kunstaas dit in principe. Zo kan je met langzaam verticaal heen en weer bewegen van je hengel het kunstaas door het water laten golven. Het zwemt dan weer wat hoger, dan weer wat lager door het water. Roofvissen merken het kunstaas dan eerder op. Je kan je hengel ook horizontaal van links naar rechts (en weer terug) heen en weer bewegen. Het kunstaas maakt dan een slalom achtige beweging onderwater. Ook zo valt je kunstaas sneller op. Tot slot kan je bij het kunstaas vissen zelf de diepte van het kunstaas beïnvloeden door je hengel of hoog of laag te houden. Bij een hoge hengelstand gaat je kunstaas ondieper door het water. Bij een hengel waar de top van net boven het water wordt gehouden is het net andersom. In dat geval gaat het kunstaas dieper door het water. Zo zie je maar weer. Je hebt voldoende technieken om je tijdens het kunstaas vissen te onderscheiden.

Een greep uit ons mooie kunstaas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.