Kunstaas lengte

kunstaas lengte kiezen

Je kan het beste vissen op roofvis met kunstaas van een lengte van 11 tot en met 15 centimeter. Dat blijkt uit een onderzoek dat door Deroofvisser.com is gehouden onder ruim 70 sportvissers. Op de vraag wat de beste lengte is voor kunstaas gaven de vissers de voorkeur aan niet te groot kunstaas, zoals blijkt uit de hieronder weergegeven resultaten:
1.    11-15 centimeter (40%)
2.    6-10 centimeter (35%)
3.    16-20 centimeter 12%)
4.    0-5 centimeter (8%)
5.    26 centimeter of groter (5%)
6.    21-35 centimeter (0%)

Middelgroot kunstaas

Kunstaas in de lengte van 11 tot en met 15 centimeter kan als middelgroot worden omschreven. Prooivissen in deze lengte worden vooral door snoek en snoekbaars gegrepen. Aangezien zowel snoek als snoekbaars tot de favoriete vangsten in Nederland en Vlaanderen behoren, is het niet zo vreemd dat veel sportvissers met kunstaas van deze lengte vissen. Vooral kunstaas pluggen en kunstaas shads worden dan vaak gebruikt.

Klein kunstaas

Maar ook kleiner kunstaas wordt als favoriet gezien. Maar liefst 35% van alle respondenten gaf aan het liefste met kunstaas van 6 tot en met 10 centimeter te vissen. Kunstaas is deze lengte wordt vooral ingezet bij het snoekbaars vissen, baars vissen en roofblei vissen. Ook (kleinere) snoek kan je hier prima mee vangen. Als het gaat om wat kleiner kunstaas worden shads, pluggen en spinners het meeste gebruikt.

kunstaas lengte snoek eet snoek
Voor snoek is de kunstaas lengte niet snel te groot

Groot kunstaas en erg klein kunstaas

Het onderzoek toont daarnaast aan dat 17% van de vissers graag met kunstaas langer dan 15 centimeter vist. Dergelijke groot kunstaas wordt dan vooral ingezet om snoek en meerval te vangen. Denk niet dat dit kunstaas te groot is voor deze rovers. Snoek eet bijvoorbeeld prooivissen tot een lengte van 40-50% van zijn eigen lichaamslengte! Kunstaas is dan ook niet te snel te groot. Heel klein kunstaas, in de categorie 0-5 centimeter, wordt toch ook nog door 8% van de vissers gebruikt. Het gaat hier dan vaak om kleine plugjes, spinners en kleine shads of twisters. Deze werken goed als je gaat baars vissen of forel vissen.

Een greep uit ons grote kunstaas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.