Kunstaas spinner techniek

kunstaas spinner techniek baars

Kunstaas spinners zoals de Mepps Aglia, de Mepps Lusox, de Ondex Spinner, de Mepps Aglia streamer, de SpinMad tailspinner, en de Blue Fox Vibrax zijn bij veel sportvissers geliefd. Je vangt er mooie snoek, snoekbaars, baars en forel mee. Het vissen met kunstaas spinners is niet moeilijk. Toch is het goed om enkele basistechnieken te kennen. Wij zetten deze hieronder voor je op een rij.

Kunstaas spinner basistechniek

Een kunstaas spinner werkt erg eenvoudig. Je werpt hem in met een werp/spinhengel en haalt hem geleidelijk binnen. Het spinnerblad roteert daarbij om zijn as en zorgt zo voor wervelingen onderwater. Hierdoor valt de spinner bij roofvissen op. Je kan de snelheid van het binnenhalen van de kunstaas spinner ook wat afwisselen. Soms werkt sneller beter, bijvoorbeeld in de zomermaanden, en soms vang je meer als je je spinner langzamer binnenhaalt. Dit laatste werkt goed in de wat koudere maanden.

Kunstaas spinner verschillende dieptes

Maar je kan nog meer actie aan je kunstaas spinner geven. Je kan hem namelijk prima op verschillende dieptes binnenvissen.

kunstaas spinner dieptes

Zoals op de afbeelding te zien is kan je hem hoog binnenvissen door de hengeltop hoog te houden. Je vist zo de hogere waterlaag (A) af. Met name in de zomer is dit een aanrader omdat veel roofvis dan ook wat hoger in het water actief is. Als je je hengel heel laag houdt, bijvoorbeeld door je hengeltop net boven het water te houden, dan vis je juist weer veel dieper. Je vist dan de diepere waterlaag (B) af. In de herfst en winter vind je hier de meeste roofvis en is dit dus een prima techniek. Al met al kan je met het aanpassen van de hoogte van je hengel eenvoudig op verschillende dieptes vissen. Zo is de kans groot dat je een mooie roofvis tegen zal komen.

Kunstaas spinner golfbeweging

Iets wat veel vissers merkwaardig genoeg niet vaak doen als ze met kunstaas spinners vissen is de zogenaamde golfbeweging. De onderstaande afbeelding laat deze beweging goed zien.

kunstaas spinner golfbeweging

Door je hengeltop op en neer te bewegen zal de kunstaas spinner deze actie onderwater volgen. De spinner golft dan van laag naar hoog en weer terug. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste zal de kunstaas spinner zo meerdere waterlagen bevissen. Daardoor valt hij zowel op bij roofvissen die ondiep jagen als roofvissen die wat dieper jagen. Ten tweede doet de golvende beweging van de spinner hem extra opvallen. Hij draait niet alleen rond terwijl hij beweegt, hij golft ook nog eens opvallend. Hierdoor krijgen roofvissen hem eerder in het vizier en zal je meer vangen.

Een greep uit ons fraaie spinner assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.