Kunstaas pluggen techniek

kunstaas plug dieptes

Het vissen met kunstaas pluggen is erg populair. Het hele jaar door worden er fraaie roofvissen met pluggen gevangen. Op zich is het vissen met kunstaas pluggen niet moeilijk. Toch bestaan er wat handige tips waardoor je nog meer met kunstaas pluggen zal vangen. Wij zetten deze tips hieronder voor je op een rij.

Kunstaas pluggen basis

Een kunstaas plug is veelal een imitatie van een visje. Daarbij zorgt een schoep die voor op de neus van de plug staat voor de actie bij het binnenvissen. Hierdoor waggelt en schudt de kunstaas plug door het water als je hem binnenvist. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de kunstaas plug in te werpen en binnen te draaien. Let er daarbij wel op of je kunstaas plug de juiste duikdiepte heeft. Gebruik in ondiep water ondiep lopende pluggen en in diep water diep lopende pluggen. Dan kan het bijna niet fout meer gaan.

Kunstaas pluggen dieptes

Toch kan je met de kunstaas plug die je hebt gekozen voor afwisseling zorgen waardoor je mogelijk nog meer zal vangen. Een goed voorbeeld is dat je zelf de diepte van de kunstaas plug wat kan aanpassen.

Zoals de afbeelding laat zien loopt je plug stukken ondieper als je de hengeltop hoog houdt tijdens het binnenvissen (A). Als je de hengeltop daarentegen laag houdt (B), bijvoorbeeld net boven het water, dan zal je plug dieper gaan zwemmen. Dit is handig om te weten omdat je zo verschillende dieptes van het water af kan vissen. Zeker in de zomer, als er waterplanten op de bodem staan, kan je dit enorm helpen. Zo vis je je kunstaas plug met een hoge hengeltop netjes over de planten heen. En in de winter zorg je met een lage hengeltop juist voor meer diepte, wat goed is omdat roofvissen dan vaak wat dieper in het water liggen.

Stoppen en versnellen kunstaas pluggen

Om twijfelende roofvis extra snel over de streep te trekken kan je nog een paar dingen proberen. Ten eerste kan het helpen als je met een drijvende kunstaas plug vist om zo nu en dan eens te stoppen met binnendraaien (zie de afbeelding hieronder).

kunstaas plug inhouden

Het gevolg is dat de plug langzaam naar boven komt drijven. Juist op dit moment wil roofvis nog wel eens toeslaan. Ten tweede kan het zin hebben om het binnendraaien van de kunstaas plug zo nu en dan met een paar slagen flink te versnellen (zie de afbeelding hieronder)

kunstaas plug versnellen

De plug duikt dan onverwacht dieper weg in het water. Vervolgens draai je hem weer geleidelijk binnen om dit trucje nog eens te herhalen. De onregelmatigheid in de beweging van de kunstaas pluggen maken hem erg aantrekkelijk voor roofvis. Probeer het maar eens.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.