Kunstaas shads techniek

kunstaas shads techniek snoekbaars

Vanaf de kant vissen met shads of andere softbaits is een gewilde manier van kunstaas vissen. Steeds meer vissers vissen op deze manier vanaf de kant. Niet alleen snoekbaars maar ook snoek en baars worden vaak met kunstaas shads gevangen. Maar met welke techniek kan je met kunstaas shads het beste vissen? Hieronder bespreken we twee illustraties om dit voor je duidelijk te maken.

Kunstaas shad basistechniek

De basis van het shad vissen bestaat uit het over de bodem van het viswater laten ‘springen’ van de kunstaas shad. De illustratie hieronder laat dit zien.

kunstaas shad vissen

Nadat je de shad hebt ingegooid draai je de lijn strak. Vervolgens haal je de hengeltop met een arm/polsbeweging naar boven zodat deze als het ware 12 of 1 uur aanwijst. Je haalt hiermee de shad naar je toe zodat deze, in lijn met de beweging van de hengel naar boven, een kort sprongetje onderwater maakt (A). Meteen laat je de hengeltop zakken en draait de lijn weer strak. Tijdens deze actie is de shad door het gewicht van de jighead weer naar de bodem gedaald (B). Vervolgens breng je de hengeltop weer omhoog en herhaalt de zojuist omschreven stappen. Als je dit goed doet danst de kunstaas shad als het ware door het water.

Kunstaas shad binnendraaien

Maar je kan een kunstaas shad ook op een meer algemene manier gebruiken. Je kan een shad namelijk ook prima werpen en geleidelijk binnendraaien. De illustratie hieronder laat dit zien.

kunstaas shad binnendraaien

Kunstaas shads zijn namelijk uitermate soepel en hebben naast een flankactie vrijwel altijd een staart die voor veel actie onderwater zorgt. Door de shad in te werpen en binnen te draaien vis je flinke stukken water af. Zorg er wel voor dat de shad boven de bodem door het water zwemt. Zit je te dicht op de bodem dan zal je wat vaker last van waterplanten hebben. En een beetje afwisselen van snelheid kan ook geen kwaad. Soms doen langzaam binnengedraaide shads het goed. Soms vang je met wat sneller binnengedraaide shads weer beter. Dit blijft een kwestie van proberen

Kunstaas shads werpen en slepen

Tot slot vermelden we nog even dat de hierboven omschreven technieken niet alleen voor het vanaf de kant vissen zijn. Ook vanuit een bootje kan je werpend met kunstaas shads vissen en zo de technieken toepassen. Daarnaast worden shads vanuit bootjes vaak verticaal gevist. Dat wil zeggen dat vissers de shad onder hun bootje over de bodem laten dansen. De essentie is hetzelfde als wij zojuist met de eerste illustratie omschreven. En dit geldt ook voor het slepend vissen met shads. Daarbij maken vissers feitelijk gebruik van de techniek die wij in de tweede illustratie hebben beschreven. Je kan beide technieken dus op verschillende manieren toepassen om zo nog meer bij het shad vissen te vangen.

Er zijn een heleboel goede shads te verkrijgen. Shads die wij graag aanbevelen zijn de Fox Rage Zander Pro Shad, de Fox Rage Pro Shad, de Spro Iris Popeye, de Fox Rage Slick Shad, de Fox Rage Spikey Shad, de Spro Iris V Power, de Jackson Zanderbait en de Spro Wob Shad.

Een greep uit ons mooie shad assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.